Image
27/09/2019

In(stagram) profiel: Jietse Pauwaert (en zijn West-Vlaamse moeder)


Jietse Pauwaert, een 20-jarige student Cultuurmanagement uit Knokke-Heist, ging afgelopen zomer het internet rond. Samen met zijn moeder trouwens, want zijn eerste filmpje Dingen die West-Vlaamse moeders zeggen behaalde 270.000 views op Twitter. “Meer van dat!” riep het grote publiek, and he delivered.
 
“Ik had nooit gedacht dat het viraal zou gaan, maar ik vermoedde wel dat het mijn vorige record van 48 likes kon overschrijden. (lacht) Van zodra ik het had geüpload, besefte ik dat ik nog heel wat quotes vergeten was, dus toen mensen me in de comments vroegen om een vervolg, dacht ik: Why not? Ondertussen heb ik al verschillende filmpjes online gegooid, maar ik merk dat diegene over de moeders nog steeds het meest in de smaak vallen. Mijn moeder wordt soms zelfs al herkend op straat. Ze is wat verlegen en staat naar eigen zeggen niet zo graag in de spotlight, maar volgens mij vindt ze de aandacht stiekem wel tof."
"Ik maak eigenlijk al heel mijn leven video’s. Ik herinner me nog mijn eerste camera, een cadeautje van mijn oma. Daarmee filmde ik muziekvideo’s voor liedjes die ik graag hoorde. Daarna volgden special effects-video’s en kortfilms met mijn familie. Op reis en thuis creëerden we dan horrorfilms of spannende actiefilms, maar die maakten we zelden af. Bijna alle video's die ik ooit op YouTube plaatste, staan nu privé. Niet omdat ik me ervoor schaam… of toch wel een klein beetje. (lacht) Ik wil vooral graag een andere richting uit dan toen, dus begin ik liever met een schone lei. Ik denk aan onder andere parodieën en impressions, en af en toe een langere docuserie à la Shane Dawson over ludieke onderwerpen. En voor de rest blijf ik gewoon wat dom doen en mezelf belachelijk maken, want dat slaat voorlopig het meeste aan. (lacht)”
Twitter: @jietsepauwaert
Instagram: @jietse_pauwaert
YouTube: jietse pauwaert
 
 
 
Gepubliceerde filmpjes van Jietse
Dingen die West-Vlaamse moeders zeggen, deel 1
Dingen die West-Vlaamse moeders zeggen, deel 2
Dingen die West-Vlaamse vaders zeggen
Dingen die niet-West-Vlamingen zeggen tegen West-Vlamingen
Dingen die we zeiden als kinderen
Dingen die moeders zeggen als je terugkomt van een festival
Dingen die idioten zeggen wanneer ze dronken achter het stuur willen kruipen (op vraag van Wim Helsen)
Als Spring gespeeld zou worden door West-Vlaamse moeders
Dingen die leerkrachten zeggen
Moeders in de auto

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84