Image
09/11/2019

Miss Angel: "Met mijn eerste album ga ik echt shockeren."


Angela Agyei, alias Miss Angel, rapt vanuit Antwerpen in vlekkeloos UK English of West Coast Amerikaans. Ze vlamde over het podium van Fire is Gold met een fijne, volledige dames-posse, zweepte de zongloeiende weide op, heerlijke show. Mooiste compliment van haar zomer? "Jou houden we in de gaten!"
 
GUIDO: Het gaat al hard nog voor het echt begonnen is.
Miss Angel: Een jaar en een paar maanden, niet langer. It’s going crazy!
GUIDO: Wat was het zotste tot nu toe?
Miss Angel: Rock Werchter, sowieso. De start van mijn zomer. Je gaat dat podium op en de mensen beginnen zich al voor het podium te stellen. Voor ik het wist stond het vol en was ik aan het performen op Rock Werchter. Ik had 25 minuten, dus meteen erin vliegen.
GUIDO: Want zóveel materiaal heb je nog niet.
Miss Angel: (lacht) Nee. Die druk naar nieuwe nummers voel je wel. Een set van een halfuur is perfect, maar 40 minuten is al goed rekken. Op zich is dat goed gegaan, want ik heb de perfecte hype woman. Nouha Rannoun, ik heb haar een jaar of vijf geleden leren kennen via een collectief waar we samen in zaten, Female Takeover. Zij is slam poet en heeft ook theater gestudeerd, dus ze is helemaal niet bang van het podium. Ik had zo iemand nodig, want ik verloor energie op het einde van mijn shows en zij blijft hard gaan. Ik zou niet meer zonder haar kunnen.
GUIDO: Je hebt ook de zomer gebruikt om je show te verfijnen.
Miss Angel: Om te zien wat wel en niet lukt met het publiek, hoe reageren ze op verschillende dingen, de interacties. Mijn shows zijn echt een niveau hoger ondertussen.
GUIDO: Ik denk niet dat ik al een volledig vrouwelijke crew gezien had op het podium.
Miss Angel: Misschien wel mijn eigen kleine stempeltje op de muziek hier. (lacht) Vrouwen naar voor brengen, dat doe ik bewust.
 
Album = bom
 
GUIDO: Een hiphopshow boeiend maken is niet evident.
Miss Angel: Je kan niet alleen maar blijven springen, nee. En ‘Everybody say…’ doet het ook niet meer na een tijd. Bij andere shows pik je natuurlijk wel dingen op. Vaak wat ik niet zou doen, wat ik niet goed vind. Hamza, de Franse hiphop, vond ik niet bijzonder. Die stond vaak met zijn rug naar het publiek. Goeie songs, dat wel maar de performance, nee. Veel Belgische artiesten deze zomer, Dutch Norris, beast on stage!
GUIDO: Hoe en wanneer ben je bezig met je raps?
Miss Angel: In het begin was dat dagelijks, maar deze zomer heb ik de tijd niet gehad. Mijn hoofd zit te vol. Daarvoor was het wel met de vrienden chillen en elke dag rhymes spitten tegen en met elkaar. Beats opzetten, freestylen. Maar weinig inspiratie in de drukte. Ik dacht dat het aan mij lag, maar show na show wordt gauw een eigen universum. Pas thuis besef je wat je allemaal hebt gedaan, denk je daar weer aan. Ik zit wel even vast nu. Eergisteren was ik naar de studio gegaan en er kwam niets uit. Ik heb wel één song die ik gauw wil droppen, de clip is klaar. Daarna moet ik echt terug gaan maken.
GUIDO: Denk je aan een album?
Miss Angel: Geef me nog wat tijd. Nog een paar andere projecten. Samenwerkingen, hier en daar. Als er een album komt, dan wil ik echt shockeren! Dat moet een bom zijn. (lacht) Ik moet me nog nestelen in de scene.
GUIDO: Kan je er nu al van leven?
Miss Angel: Ik ben niet rijk, maar ik ook niet straatarm. En wat ik heb, komt meer en meer door mijn muziek. Ik ben wel gestopt met werken omdat het moeilijk combineren werd. Maar er is ook wel stress, huur betalen, eten... Maar zoals deze zomer ging, valt het goed mee. Op tijd wat sparen, paar maanden de huur voorop betalen. Ik denk vooruit, want ik wil niet meer in een of andere winkel gaan werken. Het moment dat ik voelde dat ik mijn job moest opgeven omdat ik te veel shows had, was toch wel een last van mijn schouders. Daarvóór was het vaak werken en meteen erna de auto in en naar een show of festival. Spurten naar Trix of naar Brussel. Ik werd daar ongelukkig van. Die energie kan ik nu in mijn muziek investeren.
GUIDO: Naar welke studio ga je in Antwerpen?
Miss Angel: Veel keuze is er niet. Ik ga nu bij Clugger, die deels mijn ep heeft geproducet. Hij huurt containers die hij tot een studio heeft omgebouwd. Daar ga ik dan opnemen, of bij hem thuis in Boom. Goeie studiotijd vinden is niet makkelijk. Ik moet zelf investeren in materiaal en een plek.
GUIDO: Wanneer heb je voor de eerste keer je opgenomen stem gehoord?
Miss Angel: Bij de opnames van ‘Ghetto supahstar’, mijn eerste song. Ik wou dat keihard, proberen en we zien wel. In dat vrouwelijk collectief was ik al aan het schrijven en deed ik veel open mic’s. Het was toch een beetje bizar, anders dan dansen. In het begin voelde ik me niet zo op mijn gemak bij het horen van mijn eigen stem, maar ik heb me er vlug overheen gezet.
GUIDO: Jij rapt perfect met een Engelse of Amerikaanse tongval.
Miss Angel: UK is vanzelfsprekend. Ik heb veel familie in Londen, dus dat zit in mijn bloed. Ik heb er nog zussen en broers, tantes, nichtjes…
GUIDO: Nooit gedacht om daarheen te gaan?
Miss Angel: Het zou ideaal zijn om me er volop in de grime scene te smijten, maar tegelijk zou het cliché zijn. Laat me hier maar op eigen kracht werken. ‘Oh my dayz’ heeft hier gewoon heel goed gewerkt en wordt ook naar waarde geschat. Maar UK blijft op mijn radar, voor later. In de Londense wijken wordt letterlijk muziek gemaakt op straat. Ze staan er te freestylen met twee klankkasten en een microfoon. Het zit ingebed in de gemeenschappen daar, evidente scenes.
 
Gouden kettingen zonder inhoud
 
GUIDO: Antwerpen en Brussel hebben ondertussen ook wel een scene die naam waardig.
Miss Angel: Maar er is nog werk. Zwangere Guy is wel de burgemeester van Brussel, dat is duidelijk! (lacht)
GUIDO: Wat zijn je plannen?
Miss Angel: Werken, me opsluiten in de studio en maken. En veel shows spelen. Een show in de AB wil ik ook, want dan ga ik de mensen echt shockeren. Mijn setting, mijn decor, mijn show.
GUIDO: De attitude heb je al.
Miss Angel: I can pull it off! (lacht)
GUIDO: Geef eens een klassieker in de rap?
Miss Angel: Bahamadia’s ‘Uknowhowwedu’. Dat nummer zal nooit slecht zijn. Al die songs van vrouwelijke mc’s van vroeger. Muziek van nu is minder mijn ding.
GUIDO: Grappig, net het tegenovergestelde van Black Mamba!
Miss Angel: Dan pikt zij er mooi goeie songs voor me uit. Alles is héél trappy tegenwoordig, ik ben echt niet goed met dat genre. Te weinig inhoud. ‘What are we talkin’ about?’ Niks dus. Ja, je chainz zijn heel graaf… pfff. Blijf eens relevant, zo random. Ik wil het écht houden, niet liegen. Niet lopen bluffen, gewoon real life! Over mijn vrienden en mezelf. I’m not goin’ fake, not gonna lie about anything.
GUIDO: Waar sta je binnen tien jaar?
Miss Angel: O, dan ben ik de Missy Elliott van Vlaanderen! Internationaal bekend, meerdere ondernemingen en investeringen, een lipgloss-lijn, ik zal overal zijn! Niet per se een verschil maken, maar be out there!

(LAD)
foto: Yaqne Hamzoui

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84