Image
20/09/2019

RED BULL DANCE YOUR STYLE: Tijdens deze dance battle beslis jij wie wint!


Red Bull Dance Your Style is back! Op zondag 29 september 2019 kies jij de beste danser van België in Urban Center in Antwerpen. Tickets zijn nu te koop!

Hiphop, popping, breaking, locking, krump… Tijdens Red Bull Dance Your Style is iedereen zichzelf! Op zondag 29 september 2019 nemen 16 van de beste dansers van ons land het tegen elkaar op in Urban Center in Antwerpen. Eén tegen één, op muziek die alle regels breekt. Van jazz en rock tot rap en electro, in de vorm van moderne hits en vergeten parels. De twist? Geen jury, want het publiek beslist wie wint.

Om te winnen moeten de dansers - elk met hun verschillende achtergrond - een unieke stijl, bakken creativiteit en vooral persoonlijkheid naar voor schuiven. En de zaal meekrijgen natuurlijk, de enige jury die ze moeten overtuigen. De ultieme inzet? Een plek op dat grote podium van de Red Bull Dance Your Style World Final op zaterdag 12 oktober 2019 in Parijs!
 
PRAKTISCH
Red Bull Dance Your Style heeft plaats op zondag 29 september 2019 in Urban Center in Antwerpen. 
De deuren gaan open om 14 uur, het event zelf begint om 15 uur. 
Tickets en meer info via REDBULL.BE/DANCEYOURSTYLE 

Publiek als jury

Zestien dansers battlen één tegen één op muziek die ze pas op de dansvloer voor de eerste keer horen. En dat kan van alles zijn. Van hiphop tot pop. Van Queen tot Stromae.

Elke battle bestaat uit twee rondes, telkens op een andere track. Ze beginnen om de beurt een ronde. Zo hebben de dansers afwisselend het voordeel de track al eens gehoord te hebben. De finale bestaat uit drie rondes.

Iedereen in het publiek krijgt een kaart met een rode en blauwe kant. Daarmee kan je na elke battle stemmen op je favoriete danser. De ene start in de rode hoek, de andere in de blauwe, dus het wordt meer dan duidelijk wie welke kleur vertegenwoordigt. De danser met de meeste stemmen - dus de meeste kaarten met zijn/haar kleur in de lucht - gaat door naar de volgende ronde.

“Red Bull Dance Your Style is uniek,” zegt Belgisch hiphop/dansicoon Saho. Hij danst al sinds de jaren ’80, werd opgeleid door Poppin Taco (de choreograaf van Michael Jackson) en geeft tegenwoordig workshops over heel Europa. “De dansers hebben allemaal een andere achtergrond. Popping tegen breaking dus, of hiphop tegen locking. Bovendien weten ze op voorhand niet op welke muziek ze moeten battlen. Soms past het nummer bij hun stijl, maar soms ook niet. Dan is het aan de danser om te tonen uit welk hout hij gesneden is. Met overtuiging natuurlijk, want anders krijgt hij het publiek niet mee. En dat is de meest strenge jury ooit.”

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84