Draai nu je eigen glorieuze ballen dankzij dit exclusieve Balls & Glory recept
Voor handgedraaide gehaktballen van Wim Ballieu kan je in Antwerpen sinds kort terecht aan
de Stadsschouwburg. Net zoals in Brussel, Leuven, Gent, Sint-Niklaas en Mechelen kan je er elke dag kiezen uit 4 verschillende ballen, geserveerd met versgemaakte stoemp en een lekker slaatje. En voor de veggies onder ons is er een vegetarische versie van de ballen.
Maar wat wij ons afvroegen: wat zo’n Wim Ballieu kan, dat kunnen wij toch zelf ook? We zeurden Wim de oren van het hoofd en kregen hem zover dat hij exclusief voor de GUIDO-studenten een recept vrijgaf. Glorieus, Ballieu!
INGREDIËNTEN voor 2p
BALLEKES
· 300 g gehakt
· paneermeel
VULLING
· 50 g prei in blokjes
· 50 g gerookte spekblokjes
· 50 g gemalen emmentaler
STOEMP
· 400 g aardappelen
· 3 wortelen in stukjes
· klontje boter
· eventueel prei en/of spekblokjes
· peper, zout en nootmuskaat
BEREIDING
BALLEKES
· Prei aanbakken met wat olijfolie, spekblokjes toevoegen, afwerken met kaas en even laten smelten.
· Laten afkoelen en ‘pingpongballen’ van draaien.
· Vulling zoals een vogelnestje in gehakt ‘boetseren’.
· Bal in paneermeel rollen.
· 20 minuten bakken op 180 graden.
STOEMP
· Geschilde aardappelen en wortelen in stukken koken in gezouten water.
· Afgieten, klontje boter, peper, zout en nootmuskaat + eventueel nog gebakken prei en/of spekblokjes aan toevoegen en serveren met Balls & Glory-saus!
Antwerpen · Theaterplein 1 (Balls & Glory is verhuisd van Felix Pakhuis naar een toplocatie aan de Stadsschouwburg)
Brussel · Henri Mausstraat 35
Leuven · Tiensestraat 31
Gent · Jakobijnenstraat 6
Sint-Niklaas · Sacramentsstraat 2
Mechelen · Nauwstraat 10
Foodtruck · the whole universe
Info:
www.ballsnglory.be