Image
28/09/2019

Race jij mee in de VW Fun Cup 2019?


Op 13 oktober strijkt de VW Fun Cup neer op het legendarische circuit van Zolder. Dankzij GUIDO en Car-Pass kunnen 2 gelukkigen meerijden als co-piloot. Dat belooft spannend te worden, want de topsnelheid van de deelnemende kevertjes bedraagt niet minder dan 200 km/u.
 
Een auto in Car-Passkleuren neemt deel aan de VW Fun Cup in de categorie van de tweezitters. De decoratie van de auto is een knipoog naar de tv-spot van Car-Pass. Zo lijkt het alsof de bestuurder, nonchalant met de elleboog uit het raam leunend, de auto behendig achteruit over het circuit laveert. Ook in de echte VW Fun Cup wordt swingend over het parcours gereden, en het bijzondere is dat tijdens de race passagiers kunnen meerijden. Zo kunnen zij een unieke ervaring beleven en genieten van de sensaties van het autoracen.
 
Alle teams rijden met een Be Cox. De Be Cox ziet eruit als een kever, maar onder het koetswerk van polyester schuilt een stevig buizenchassis. De tweeliter-benzinemotor bevindt zich centraal achterin voor een optimale gewichtsverdeling en ontwikkelt 175 pk. Aanpassingen aan de motor, het injectiesysteem en de versnellingsbak zijn niet toegelaten. Het is dus de stuurmanskunst van de piloot die het verschil op de piste moet maken. Remmen gebeurt zonder bekrachtiging met geventileerde schijfremmen. De ophanging, van het Mc Pherson-type, is regelbaar en alle auto’s staan op dezelfde Uniroyal Rainsport-banden. In totaal weegt de Be Cox in de Twin-versie slechts 750 kg.
 
Kortom, meerijden in de VW Fun Cup is een buitenkansje, en je hoeft er helemaal geen race-ervaring voor te hebben. GUIDO en Car-Pass geven 2 winnaars de kans om als co-piloot mee te racen in de slotrit op 13 oktober op het circuit van Zolder.

Klik hier om naar de wedstrijd te gaan

 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84