Image
27/11/2019

Zober: antikaterpil op basis van groene thee


“Op fietsvakantie in Frankrijk, ondertussen zes jaar geleden, wilden we ’s avonds graag een biertje of wijntje drinken, maar ’s anderendaags moesten we natuurlijk wel weer fris op de koersfiets kruipen. Ik vroeg mijn vader, die apotheker is, of hij daar geen middeltje voor had en zo ontstond het idee om zelf iets te fabriceren.” Vandaag focust Niels Pesser, een 23-jarige geneeskundestudent uit Nijmegen, zich nog steeds op zijn studies, maar daarnaast is Zober een boozing, euh, booming business.
 
 
GUIDO: Zober bevat geen cafeïne. Welk magisch middel zit er dan wel in?
Niels:
De succesformule kan ik natuurlijk niet vertellen, da’s bedrijfsgeheim. (lacht) Wel kan ik zeggen dat de stoffen die erin zitten natuurlijk zijn en echt uit de groene thee zelf komen. Eigenlijk helpt groene thee drinken ook tegen een kater, maar dan moet je zo'n 2,5 liter thee per biertje drinken en dat is wel erg veel. (lacht)
GUIDO: In de standaarddoosjes zitten zes pilletjes en we moeten per consumptie eentje innemen. Maar studenten drinken toch al snel een veelvoud?
Niels: We kunnen de concentratie per tablet helaas niet verhogen. Wel kan je zelf testen of je met minder tabletten ook een goed effect bereikt. De dosering is gemaakt voor grote, relatief zware mensen, dus de ervaring leert dat sommige mensen aan minder tabletten per consumptie - bijvoorbeeld 1 pilletje per 2 drankjes - ook genoeg hebben. Je kan ook aan het begin van de avond of tijdens het drinken al enkele tabletten innemen, zodat je niet te veel pilletjes in één keer moet slikken. We verkopen trouwens ook doosjes met 24 pilletjes, maar het beste blijft natuurlijk om niet zoveel te drinken. (lacht)
GUIDO: Er zijn nog andere antikatermiddeltjes te vinden. Waarom moeten we voor Zober kiezen?
Niels: De meeste concurrenten werken met vitamines, mineralen en andere stoffen die je je beter laten voelen na alcoholgebruik. Buiten dat ik de werkzaamheid daarvan niet heb kunnen terugvinden in medische artikels, geloof ik zelf ook niet dat je de klachten moet bestrijden. Met Zober gaan we de klachten voorkomen, door de afbraak van de stoffen die je slecht doen voelen te stimuleren. Zware bieren hebben hogere alcoholpercentages en gelden dus niet meer als standaardglas. Zelf grijp ik ook naar Zober als ik op zaterdag nog wat belangrijks te doen heb, maar op vrijdag toch gezellig wat wil drinken.
GUIDO: Eens luisteren wat onze jury ervan denkt.
 
Peter: 4,5/5
Vijf Tripels Karmeliet, twee pintjes en amper vier uur slaap: geen goeie combinatie. Ik voelde me ’s anderendaags belabberd, maar ik had geen hoofdpijn, en ik ben ervan overtuigd dat ik me zonder de 6 Zobertabletjes veel slechter had gevoeld.
 
Robbie: 3,5/5
Ik heb 12 pilletjes genomen op zondagavond, na een zwaar weekendje weg met mijn studentenclub. Maandag voelde ik me wel ‘versleten’, maar ik had geen kater. Geen idee of het door Zober komt, want uiteindelijk doet een goede nachtrust ook veel, maar ik sta er zeker open om het nog eens te proberen.
 
Hanne: 4/5
Ik dronk 6 glazen wijn en nam evenveel pilletjes net voor ik ging slapen. ’t Werd helaas een korte nacht, want ik had vroeg les, maar ondanks de vermoeidheid had ik geen hoofdpijn of andere katersymptomen. Ofwel heeft het glas water wonderen gedaan, ofwel heb ik dat aan Zober te danken.

(SVR)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84