Image
17/01/2020

Vijf redenen waarom studeren in Québec zo ongelooflijk leuk is


“Frans? Geef ons maar Engels!, klinkt het bij de meeste studenten, en toch is beheersing van de Franse taal in ons land een meerwaarde. In onze hoofdstad ken je beter wat meer dan ‘bonjour’ en over de taalgrens geraak je zo ook veel verder. Zelfs over de Atlantische oceaan komt de taal goed van pas. Ik studeerde vier maanden in Québec, de enige Franse provincie in Canada. Iets wat ik íedereen kan aanraden. 

1. Een stukje Europa in Canada
Mijn universiteit was gelegen op een boogscheut van de stad Québec, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De Franse cultuur overheerst hier omdat Québec vroeger de hoofdstad van Nieuw-Frankrijk was, een kolonie van Frankrijk. Later palmde Engeland het gebied in, maar de Franse (en Europese) sfeer is ook vandaag nog sterk aanwezig. 

2. Combi stad-natuur
Online wordt er vaak gestoeft met landschappen van West-Canada, maar de andere kant moet niet onderdoen. In Oost-Canada vind je de hoofdstad Ottawa, de wereldstad Toronto en de Franse steden Montréal en Québec waar heel wat te ontdekken valt, en die zijn allemaal omgeven door een prachtige natuur, ideaal voor eindeloze boswandelingen. In het noorden van Québec krijg je zelfs de unieke kans om walvissen te spotten.

3. Verbeter je Frans… maar ook je Engels
Toegeven, het Frans in Canada (ook wel het ‘Quebecois’ genoemd) is verschillend van het Frans in België en Frankrijk. Dit maakt het vaak moeilijker om hen te verstaan. Gelukkig zijn de meeste internationale studenten afkomstig uit Frankrijk, zodat je toch ook 'ons' Frans kan bijschaven. Even genoeg geweest? In een paar uur sta je in het Engelse gedeelte (de buurt rond Toronto). ‘The best of both worlds’ dus.

4. Indian summer en sneeuwige winter
In Canada beleef je de seizoenen heel intens. In september en begin oktober is er de zwoele Indian Summer, met temperaturen rond de twintig graden in combinatie met kleurrijke herfstige landschappen. Snel daarna valt meestal de eerste sneeuw en in december zakken de temperaturen tot -20. Terwijl wij in België hópen op een witte kerst, is dat in Canada sowieso het geval.

5. Wintersport om de hoek
Voor liefhebbers van wintersport: de waanzinnige landschappen die maandenlang bedekt zijn met een dikke laag sneeuw maken een leuke skitrip onvergetelijk. Je moet er niet lang voor rijden, want er zijn ontzettend veel skigebieden in de buurt. Niet zo’n skiliefhebber? Een tochtje met huskies is ook een heel avontuur.

(SS)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84