Image
04/02/2020

Nieuw seizoen ‘Sex Education’ op Netflix

‘De verrassendste serie van 2019’, klonk het. Een jaar geleden lanceerde Netflix de Britse serie Sex Education. De reeks presenteert op een lichtjes komische manier jongeren die struggelen met onzekerheden, vooral op het vlak van seks en intimiteit. Het tweede seizoen met de volledige originele cast staat sinds kort online.

Exact een jaar geleden leerden we Otis Milburn kennen. De onpopulaire scholier met een flinke portie social awkwardness woont bij zijn moeder Jean, een erkende sekstherapeut. Ondanks de vele gesprekken met zijn moeder, is Otis zelf onervaren op dat vlak. Wanneer zijn jaargenoten zijn thuissituatie achterhalen, groeit het plan om zijn specialistische kennis te gebruiken en zo status te krijgen. Samen met Maeve, een slimme bad girl start hij therapiesessies tegen betaling voor klasgenoten die worstelen met intimiteit, seksualiteit en relaties. En het wordt een succes.

Het hoge populariteitsgehalte van de serie verbaast ons niet. Sex Education heeft een grote inlevingsfactor. Het gaat over onzekere jongeren die op intiem vlak met heel wat vragen zitten. Vragen die je niet of nauwelijks met je omgeving bespreekt omdat het vaak taboes zijn.

Laat je niet misleiden door de titel. De serie gaat niet puur over seks en intimiteit. De serie behandelt ook onderwerpen zoals diversiteit, homoseksualiteit en feminisme. Bijzonder hieraan is dat er niet meteen nadruk wordt gelegd op deze onderwerpen, ze worden meer vanuit een andere invalshoek benaderd. Neem nu Eric, de beste vriend van het hoofdpersonage Otis. Zijn verhaallijn gaat niet over uit de kast komen, wel over andere zaken waar een homoseksuele tiener mee te maken kan krijgen.

Ook de hashtag #metoo is in het tweede seizoen niet ver weg. Een van de personages maakt op de bus kennis met ongewenste intimiteiten. De serieuze impact van deze gebeurtenis op het personage wordt uitvoerig getoond. En dit is belangrijk. Het geeft een krachtig signaal naar de buitenwereld toe, zeker in 2020.

(Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84