Image
27/02/2020

Lloyd Vermeulen over dickpicks en decadente feestjes

“Ik zat op een pokeravond toen mijn vrienden me probeerden te overtuigen om me kandidaat te stellen voor De Mol. Eerst weigerde ik, maar een paar pintjes later nam ik de laptop erbij. Ik beantwoordde quasi geen enkele vraag serieus, en in het filmpje dat mijn motivatie moest aantonen, vertelde ik dat ik hoopte een date te scoren met Olga Leyers.” Die kwam er niet, maar als winnaar van editie 2018 stak Lloyd (23) wel een dikke 27.000 euro op zak. De shitload aan fans kreeg hij er gratis bij. 

GUIDO: Ik las dat je je jaar moest overdoen.
Lloyd: Klopt, maar dat kan ik niet alleen op De Mol steken. (lacht) Ik ben nooit de allerbeste student geweest. Al was de impact van het programma wel gigantisch. Zo zat ik de week voor de eerste uitzending in café Defoo en vond niemand dat bijzonder, terwijl ik de week erna plots met iedereen op de foto moest. Iedereen hield mij ook constant in de gaten. Gedaan met zat rondlopen, eens goed gaan feesten, mijn onbezonnen en impulsieve zelf zijn… Mensen filmden me zelfs als ik iets aan het bestellen was in de frituur. Het heeft ook een impact gehad op mijn vriendengroep. Ik weet nog dat ik op een avond stuurde naar een van mijn beste maten: "In welk café is ’t te doen straks?" Waarop die antwoordde: "Ergens waar jij niet bent. Geen zin om heel de avond foto’s te maken van jou en anderen. Sorry." Ik vond dat zo pijnlijk, maar begreep het ook wel. Ik had al die aandacht niet verwacht, maar zij hadden er al helemáál niet voor gekozen. 

“Media-aandacht? Laat mij liever een simpele student zijn.”

GUIDO: Geen kinky voorstellen gekregen? 
Lloyd: Ik heb wel wat dickpics en boobpics ontvangen ja, maar daar lachte ik eens mee. Al dachten sommige vrouwen dat ze zich alles mochten permitteren. Ze probeerden mij te kussen, namen mijn kruis vast of begonnen mij volledig te betasten. Sommigen beschouwen dit misschien als een luxeprobleem, maar geloof mij, dat was echt niet aangenaam. Ik heb ook meermaals meegemaakt dat iemand ineens een gsm over m’n schouder stak als ik aan het plassen was, in de hoop snel een foto te kunnen nemen. Da’s toch echt fucked up? Ik heb het bewust laten uitdoven. Eerlijk gezegd ben ik liever de simpele student, die zich amuseert zonder dat iedereen voortdurend op de loer ligt. Ik ben nog een paar keer uitgenodigd voor andere programma’s, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Mijn carrièredoel is nog altijd dokter worden.

GUIDO: Welk soort dokter? 
Lloyd: Momenteel gaat mijn voorkeur naar urgentiearts. Het lijkt me echt cool en spannend om nooit op voorhand te weten wat de dag brengt. Of het nu een voetbalaccident is, een zwaar ongeval of iemand die je met een simpele Dafalgan terug naar huis stuurt: ik vind dat super. Ook het feit dat je op elk moment snel, maar accuraat moet kunnen reageren, spreekt me aan. Ik wou al dokter worden toen ik half zo groot was als nu. Helaas hang ik momenteel nog maar ergens tussen het derde en het vierde jaar, omdat ik liever plezier maak dan te studeren. Maar niet gevreesd, ik kom er wel. (lacht)

“Ik mocht een paar proeven uittesten voor het nieuwe seizoen van De Mol. ’t Wordt geschift!”

Geschift

GUIDO: Heb je ook het vorige Mol-seizoen gevolgd?
Lloyd: Tuurlijk! De versgebakken Mol-nerd in mij maakte er een erezaak van dat ik ook dan weer de Mol raadde. En ‘t is gelukt, joepie! Ik mocht trouwens een paar proeven uittesten voor de editie van dit jaar, en ‘t zal op zijn minst gezegd geschift zijn. 
GUIDO: Het klinkt alsof je nog wel een keer zou willen deelnemen. 
Lloyd: In het onmogelijke geval dat ze me nog eens uitnodigen, zeg ik volmondig ja. Een Molreis mag je echt niet laten liggen. Aan Blokken wil ik ook nog wel eens meedoen. Ben Crabbé is mijn grootste idool. Ik vraag mij af of hij in ’t echt lijkt op die poster die boven m’n bed hangt. (lacht)
GUIDO: Ik denk dat we best afronden, voor je dingen zegt waar je spijt van krijgt...


Decadent feestje

“Met een pot van 27.665 euro heb ik op zijn minst gezegd een mooi zakcentje verdiend! Ik vertelde aan veel random mensen en zelfs aan sommige kranten dat al het geld al op was, omdat ik er een jacuzzi mee gekocht had, die had gevuld met superdure champagne en nadien een hoop vrienden had uitgenodigd voor een decadent feestje. Maar dat sappige fabeltje begon al snel zijn eigen leven te leiden. (lacht)."

"Ik schonk 2000 euro aan een weeshuis in Mexico."

"Bij dezen dus de echte, iets saaiere versie: Ik schonk 2000 euro aan een weeshuis in Mexico, 2000 euro aan een buurthuis om jongeren van de straat te halen in Zuid-Afrika, zette 20.000 veilig op mijn spaarboekje voor later en de rest spendeerde ik onder andere aan concert- en festivaltickets en een reisje. Ik heb ook 2 impulsieve aankopen gedaan waar ik nog altijd superblij mee ben: een kano en een wekker/koffiemachine die bij het opstaan automatisch een kop koffie zet. Zalig toch?”

Tekst: Sofie VR.
Foto's: Anouck Rombaut

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84