Image
10/02/2020

Eerste ScreenX-zaal in Antwerpen zorgt voor intensere filmervaring

Sinds kort kan je in Kinepolis Antwerpen genieten van een nog intensere 270-graden filmervaring. De stad opende vorige week de deuren van de eerste Belgische ‘ScreenX’-zaal, een multi-projectie bioscooptechnologie. Het panoramische beeld – gecreëerd door twee extra schermen aan de twee zijkanten van de zaal – dompelt je volledig onder in het verhaal.

Bezoekers van Kinepolis Antwerpen mochten vorige woensdag in primeur een ‘ScreenX’-zaal beleven. De nieuwe superheldenfilm ‘Birds of Prey’ werd getoond. In de film komen veel actiescènes voor, ideaal dus voor een 270°-beleving. De ScreenX-ervaring wordt beperkt tot fragmenten van de film, waar het een meerwaarde biedt en extra sfeer kan scheppen. Vooral wanneer de film in versnelling komt, treden de zijbeelden in werking.

Voor het project werkte Kinepolis samen met CJ 4DPLEX, een belangrijke wereldspeler in de bioscooptechnologie. Antwerpen heeft hiermee een primeur in België. De afgelopen maanden werd ook al een ScreenX-zaal geopend in Kinepolis Madrid, Utrecht, Lomme en Metz.

Stijn Vanspauwen, de country manager box-office, sales en marketing van Kinepolis België geeft aan dat het project past in het verbreding van het filmaanbod. “ScreenX past in ons aanbod om filmfans de keuze te bieden tussen verschillende belevingen.” Hij laat bovendien weten dat ook de grote filmstudio’s zoals Disney, Sony en Warner geïnteresseerd zijn in ScreenX-mogelijkheden.

Voor een film in de ScreenX-zaal betaal je 4 euro meer bovenop een standaardticket. Voorlopig is ScreenX enkel in Antwerpen beschikbaar.
 
 (Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

Wereld Back-updag: red je data, maak een back-up

Het is de grootste nachtmerrie van elke student: terwijl je werkt aan die belangrijke taak begeeft je [...]

31/03/2021

Emoji van ‘droevig kakske’ mogelijks in aantocht

De Campaign Against Living Miserably (Calm), een Britse organisatie die zich inzet voor mentale gezondheid, [...]

29/03/2021

Aantal jongeren met financiële problemen fors toegenomen

Uit een bevraging van bankenfederatie Febelfin blijkt dat 61% van de jongeren financiële problemen heeft. [...]

29/03/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84