Image
10/02/2020

Eerste ScreenX-zaal in Antwerpen zorgt voor intensere filmervaring

Sinds kort kan je in Kinepolis Antwerpen genieten van een nog intensere 270-graden filmervaring. De stad opende vorige week de deuren van de eerste Belgische ‘ScreenX’-zaal, een multi-projectie bioscooptechnologie. Het panoramische beeld – gecreëerd door twee extra schermen aan de twee zijkanten van de zaal – dompelt je volledig onder in het verhaal.

Bezoekers van Kinepolis Antwerpen mochten vorige woensdag in primeur een ‘ScreenX’-zaal beleven. De nieuwe superheldenfilm ‘Birds of Prey’ werd getoond. In de film komen veel actiescènes voor, ideaal dus voor een 270°-beleving. De ScreenX-ervaring wordt beperkt tot fragmenten van de film, waar het een meerwaarde biedt en extra sfeer kan scheppen. Vooral wanneer de film in versnelling komt, treden de zijbeelden in werking.

Voor het project werkte Kinepolis samen met CJ 4DPLEX, een belangrijke wereldspeler in de bioscooptechnologie. Antwerpen heeft hiermee een primeur in België. De afgelopen maanden werd ook al een ScreenX-zaal geopend in Kinepolis Madrid, Utrecht, Lomme en Metz.

Stijn Vanspauwen, de country manager box-office, sales en marketing van Kinepolis België geeft aan dat het project past in het verbreding van het filmaanbod. “ScreenX past in ons aanbod om filmfans de keuze te bieden tussen verschillende belevingen.” Hij laat bovendien weten dat ook de grote filmstudio’s zoals Disney, Sony en Warner geïnteresseerd zijn in ScreenX-mogelijkheden.

Voor een film in de ScreenX-zaal betaal je 4 euro meer bovenop een standaardticket. Voorlopig is ScreenX enkel in Antwerpen beschikbaar.
 
 (Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe ga jij om met de vierde coronagolf?

 Ik ga evenveel uit als vroeger, maar volg de regels
 Ik probeer de regels te omzeilen waar mogelijk
 Ik ga minder uit, door corona
 Ik ging sowieso niet veel uit

Job in the picture

Koel deze zomer af met ijsjes in champagneglazen

We hebben het allemaal weleens gedaan: zelf ijsjes maken van onze favoriete frisdrank. Even een vormpje [...]

29/05/2021

Real life Mario Kart: Op uw plaatsen, klaar, start!

Vanaf september is het Nederlandse Utrecht een kartparcours rijker, en wat voor een. De nieuwe baan [...]

28/05/2021

Intieme trouwceremonie voor Ariana Grande

Afgelopen december maakte Ariana Grande bekend dat zij en haar vriend, vastgoedmakelaar Dalton Gomez, [...]

27/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84