Image
14/02/2020

Facebook stelt lancering van datingapp uit

Valentijn vieren met een liefde die je via Facebook leerde kennen? Het zal niet meer voor dit jaar zijn. Facebook kondigde een hele tijd geleden aan dat het van plan was om een datingapp te lanceren. De Facebook-versie van Tinder wordt nu echter voor onbepaalde duur op de lange baan geschoven. Een inval op het hoofdkantoor in Ierland ligt aan de basis van deze beslissing. De privacywaakhond had de nodige informatie en documenten niet ontvangen. Facebook moet nu eerst kunnen bewijzen dat de privacy van de gebruikers niet in gevaar komt. En dat kan nog wel even duren.
 
“Het is echt belangrijk dat we de lancering van Facebook Dating goed krijgen, dus nemen we wat meer tijd om ervoor te zorgen dat het product klaar is voor de Europese markt”, aldus Facebook in een reactie aan Reuters. Facebook Dating, zoals de app zou heten, is de Facebook-variant van Tinder. De toepassing is onzichtbaar voor je vrienden, maar je kan wel met hen matchen via een ‘secret crush’-functie. Enkel als jullie allebei aangeven een boontje voor elkaar te hebben, worden jullie gekoppeld door het algoritme.

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84