Image
17/02/2020

8 kotplanten die blijven leven

Planten op kot zijn hip. Toch is niet iedereen de beste in het verzorgen voor dat stukje natuur in je kamer. Velen kiezen daarom snel voor een neppe variant, al is een echte plant zoveel toffer. Gelukkig zijn er enkele kamerplanten die niet enorm veel zorg vereisen én toch beeldig op je kot staan.

Cactus
Voor mensen die echt niet met planten kunnen omgaan maar toch eentje op kot willen: een cactus is een goed idee. Deze plant kan goed tegen droge ruimtes en overleeft dus makkelijk een paar weken zonder water. Pas wel op: zet hem niet in de felle zon, want daar kan hij minder goed tegen door een overvloed aan minder zonnige dagen. Geef hem wel sowieso soms water.


Graslelie
Deze middelgrote kamerplant met sprietige bladeren – daarom ook wel sprietenplant genoemd- is gemakkelijk in onderhoud. Geef hem niet te vaak water en zet hem op een lichte plek. De plant is bovendien luchtzuiverend.


Aloë Vera
Deze sterke woestijnplant heeft bijna geen water nodig en kan dus gemakkelijk op de vensterbank geplaatst worden. Een beetje zonlicht vindt deze plant namelijk erg fijn.


Luchtplantje
Als de lucht op je kot vochtig genoeg is, is dit schattige plantje een echte droom. Hij heeft eigenlijk zo goed als géén onderhoud nodig! Spray hem af en toe een beetje nat en voilà. Zet hem wel niet in de volle zon, daar kan het luchtplantje niet tegen.


Pannenkoekenplant
Deze kamerplant staat het liefst in de schaduw of in de winter op de vensterbank. Je mag hem het hele jaar door één keer per week water geven.


Palmlelie
Deze sterke plant is bijna onverwoestbaar: sterke stam, spitse bladeren en een zeer tolerante instelling: ze kan in de zon, ze kan op een minder lichte plek, ze kan tegen onregelmatig water geven, ze kan tegen milde verwaarlozing en toch staat ze er elke dag.


Zamioculcas
Deze plant vereist net zo weinig aandacht als de cactus. Maar deze valt meer op. Zet hem sowieso in het licht en geef hem één keer in de drie weken een beetje water.


Calathea
Het is een prachtige plant met opvallend grote bladeren die via stengels direct uit de aarde omhoogsteken. Ze zijn versierd met patronen en bladtekeningen en ritselen bij beweging. Er is dus altijd leven in huis met deze plant. Je geeft het best twee keer per week water en besproeit het af en toe.
 

(Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84