Image
18/02/2020

Hooverphonic gaat naar Eurovisiesongfestival met ‘Release Me’

We weten al een tijdje dat Hooverphonic ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. Maandagochtend verraste de groep ons met het nummer ‘Release Me’ waarmee ze in de wedstrijd zullen staan. “Het nummer gaf mij meteen een vintage-Hooverphonic-gevoel”, zegt MNM-dj Peter Van de Veire.

In oktober maakte Hooverphonic in het Eén-programma ‘Vandaag’ bekend dat ze ons land zullen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Nederland. De groep werd al drie keer gevraagd, maar hield steeds de boot af. “We hebben een nummer en dat was voor ons echt belangrijk. We zijn misschien wel een groot kanon, maar zonder kogel ga je niet ver schieten”, vertelt Alex Callier.

Universeel thema
Deze maandag liet Hooverphonic voor het eerst hun lied ‘Release Me’ horen tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM. Later op de dag verscheen ook de bijpassende videoclip. Het nummer gaat over afscheid nemen. Alex Callier schreef het nummer toen zijn vader ongeneeslijk ziek was. ‘Release Me’ is een rustige balade over het aanvaarden van afscheid. Het is een universeel thema want iedereen krijgt vroeg of laat te maken met afscheid nemen van een vriend, familielid of geliefde.

“We wilden naar het Eurovisiesongfestival gaan met een Hooverphonic-nummer pur sang, met een sterke melodie en de nodige dosis melancholie”, klinkt het bij Hooverphonic. “Strijkers mochten uiteraard niet ontbreken, want die zitten heel sterk in ons DNA.”

Sobere ballade
Journalist en songfestival-kenner André Vermeulen beschrijft het nummer als een ‘sobere ballade’. “Het is een sierlijk nummer, zoals we dat van Hooverphonic gewend zijn. Het begint eenvoudig, de opbouw wordt subtiel ondersteund, eerst door gistaren, daarna door een knappe vioolpartij.”

Luka Cruysberghs, Alex Callier en Raymond Geerts waren de dag van de bekendmaking te gast bij Danira Boukhriss in ‘Vandaag’ om meer uitleg te geven over hun lied.

Hooverphonic zal te zien zijn in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. Als ze hier weten door te stoten, worden ze op zaterdag 16 mei opnieuw verwacht op het podium in de Rotterdamse concerthal Ahoy. 
 
(Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84