Image
24/02/2020

Eindelijk officieel: er komt een 'Friends'-reünie

Na weken van vermoedens en mysterieuze tweets van de acteurs, is het eindelijk bevestigd: er komt een reünie van de waanzinnig populaire sitcom ‘Friends’. Het zal niet gaan over een nieuwe aflevering van het programma, wél om een gezamenlijk interview met de hele cast. De unieke gebeurtenis zal een soort promotiestunt worden voor het nieuwe streamingsplatform HBO Max.

“It’s happening…”. zetten Jennifer Aninston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer op hun Instagram-accounts, met een foto van hen allen uit de goede oude tijd. Hiermee bevestigden ze het nieuws officieel. Al weken stonden alle nieuwssites en roddelblaadjes vol met het nieuws dat er een reünie van ‘Friends’ komt. De geruchten kwamen op gang toen verschillende Amerikaanse media meldden dat het streamingsplatform HBO Max gesprekken voerden met zowel de zes acteurs als de twee makers van het programma. Meteen werd verwezen naar Jennifer Aniston (Rachel), die eind januari in de talkshow van Ellen DeGeneres aangaf dat een reünie zeker mogelijk is.

Groot nieuws
Ook op sociale media meenden de fans subtiele hints te herkennen naar een reünie in de toekomst. Zo plaatste Courteney Cox (Monica) recent een selfie met Matthew Perry (Chandler) op Instagram. Toen ook deze laatste op zijn twitter hintte met ‘Er komt groot nieuws aan’, gingen de fans helemaal wild.

De reünie-aflevering zou een promotiestunt zijn voor HBO Max, de nieuwe streamingdienst van HBO. Deze gaat in mei van start in de Verenigde Staten. Na de onthulling op Instagram door de zes acteurs, doorbrak HBO eindelijk ook de stilte en kondigde officieel aan dat de special er komt. Kevin Reilly van HBO Max vertelde dat hij blij is dat de serie generatie na generatie aanslaat bij de kijkers. “In die periode kwamen vrienden samen in real life en deze aflevering moet deze tijdsgeest terug oproepen.” Hij hintte bovendien naar de mogelijke titel van de aflevering: “The one where they all got back together”.

De special wordt opgenomen in Stage 24, de Warner Bros (Californië), waar ook de andere tien seizoen werden ingeblikt. In mei zou de special op het kleine scherm verschijnen.

Niet in Europa
In Europa mogen we niet te snel juichen. Het is niet zeker of de special ook in ons land wordt uitgezonden. Dit komt omdat de reünie – zoals eerder gezegd- vooral als promotiestunt voor de nieuwe streamingsdienst HBO Max zal gebruikt worden. En HBO Max heeft voorlopig geen plannen om ook in Europa te beginnen. Wel goed nieuws: de kans is heel groot dat er in elk Europees land een zender zal zijn die de rechten voor het programma opkoopt. In ons land heeft Telenet een deal met HBO op Play en Play More. Het zou kunnen dat ‘Friends’ hierop uiteindelijk uitgezonden wordt.
 
(Sophie S.)
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84