Image
11/03/2020

Concerten afgelast wegens coronavirus

Het Corona-virus infecteert nu ook de concertagenda’s. Zowel in Brussel als in Antwerpen worden concerten verboden waar meer dan 1.000 mensen op aanwezig zullen zijn. Het verbod geldt voorlopig tot 31 maart.

Als gevolg van het coronavirus, adviseert de Nationale Veiligheidsraad om geen indoorevenement met meer dan duizend deelnemers te laten doorgaan. Het Brussels gewest reageerde als eerste door meteen alle evenementen - waaronder vrijwel alle concerten in de Brusselse zalen -  met meer dan 1.000 personen af te gelasten. Deze regel zal gelden tot eind maart.

Concertorganisatoren zijn momenteel druk in overleg om te kijken of bepaalde evenementen al dan niet kunnen doorgaan. De Ancienne Belgique liet weten dat de concerten bij hen wel doorgaan, maar dat er maatregelen besproken worden. Grotere zalen zoals het Koninklijk Circus, La Madeleine en Vorst Nationaal zullen hoogstwaarschijnlijk alle shows tot eind maart afgelasten. In Antwerpen gaan de concerten in het Sportpaleis en de Lotto Arena de komende weken niet door.

In Gent laat Kunstencentrum Vooruit de capaciteit zakken tot 950 personen, waarmee ze in principe de maatregel van de overheid kunnen omzeilen. Meer nieuws over andere zalen is nog niet bekend, maar volgt hoogstwaarschijnlijk later. 

Wat er met de concerttickets zal gebeuren, hangt af van de concertorganisatoren. Niet alleen concerten, ook sportwedstrijden of beurzen met meer dan 1.000 bezoekers mogen niet doorgaan.
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84