Image
11/03/2020

Toffe drankspelletjes voor elke préparty!

1. Hoogstwaarschijnlijk
Dit spel lijkt op black-box. Stel vragen zoals: ‘Wie zal het snelste kotsen bij drankspelletjes?’ of ‘Wie zou ooit trouwen voor het geld?’. Op drie, twee, één wijst iedereen tegelijk naar de persoon die je ‘verdenkt’. Neem een slok voor elke persoon die in jouw richting wijst.
 
2. Dronken artiesten
Speel het spel Pictionary. Voor elke 20 seconden die je nodig hebt om te raden wat er getekend wordt, moet je een slok drinken.
 
3. Sip sip shot
Dit drankspel is de volwassen versie van ‘zakdoek leggen’. Eén persoon gaat langs bij alle mensen die in de cirkel zitten. Wanneer hij achter je gaat staan en ‘sip’ zegt, moet je drinken. Zegt hij ‘shot’, dan moet jij achter hem aan rennen. Kan je hem niet vangen, dan moet je je glas leegdrinken.
 
4. Waar of niet waar
Schrijf op voorhand enkele woorden op aparte papiertjes. Rol met de dobbelsteen zonder dat iemand het ziet. Bij een even nummer moet je een waargebeurd verhaal vertellen met het woord dat op het papiertje staat. Bij een oneven vertel je een verzinsel. De rest moet gokken of je de waarheid verteld of niet. Wie fout gokt, moet drinken. Voor alle juiste gokken, moet jij een slok nemen.
 
5. Medusa
Iedereen zit in een cirkel met eenzelfde aantal glazen voor hem. Leg je hoofd allemaal op tafel en tel af. Op 3 kijk je iemand aan. Als er niemand terugkijkt, ben je veilig. Kijkt er iemand in je ogen, dan moeten jullie beide drinken. Wie het eerst alle glazen op heeft, is verloren.

(Sophie S.)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84