Image
18/03/2020

Seks in tijden van corona, mag dat?

Het coronavirus is in het land, zoveel is duidelijk. Terwijl de overheid afraadt om nog met andere mensen in contact te komen, de handen te ontsmetten en voldoende afstand te bewaren, vragen veel jongeren zich af hoe het nu verder moet met hun liefdesleven. Seksen op anderhalve meter afstand, dat lijkt immers redelijk onmogelijk.
 
Nee, het coronavirus is geen soa. Maar toch kan het virus zich tijdens de seks overdragen. Je raakt elkaar immers voortdurend aan en er wordt natuurlijk ook gekust. Experts en seksuologen raden dan ook af om de komende weken te vrijen. Zeker losse scharrels en friends with benefits zijn uitgesloten, want die mensen gaan na de stomende vrijpartij gewoon weer naar huis en dan kunnen zij op hun beurt hun gezin gaan besmetten. Wie in quarantaine samenleeft met een partner en daarnaast niet in contact komt met andere mensen, kan in principe wel van bil gaan. Maar het blijft een risico, want niet iedereen die besmet is met het virus toont symptomen. Je kan dus nooit zeker weten dat je partner 100% veilig is.

Wie het toch voelt kriebelen beneden, zal de komende dagen dus vooral beroep moeten doen op zichzelf. Masturberen mag gelukkig wel nog. Let wel op dat je je handen goed wast voor je begint. Wie speeltjes gebruikt, ontsmet deze ook best voor en na gebruik. Dat doe je trouwens ook best als er geen pandemie aan de gang is. Hygiëne bij de geslachtsorganen is altijd erg belangrijk.

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84