Image
18/03/2020

Quarantaine en chill? Hou online filmavonden via de ‘Netflix Party’-extensie

Kijk je een Netflix serie altijd samen met je lief of beste vriendin, maar is dit nu onmogelijk door de coronacrisis? Hier is de oplossing. Dankzij een Google Chrome-extensie genaamd ‘Netflix Party’ kan je vanaf nu terug samen je favoriete Netflix-serie bekijken. Benodigdheden: een Google Chrome-browser, de extensie, een Netflix-abonnement en natuurlijk je vrienden.

Dankzij de ‘Netflix Party’-extensie kan je met al je vrienden tegelijk Netflix bekijken. Jullie kiezen samen een favoriete Netflix-serie of film. Na het installeren van de Chrome extensie, heb je de optie om per film of aflevering van een serie een speciale link op te vragen. Vervolgens synchroniseert de extensie de gekozen beelden. Als je de link vervolgens deelt met je vrienden, kan iedereen meekijken. Iedereen van de groep ziet zo dezelfde beelden op hetzelfde moment.
 
Een gezamenlijke pauze houden is ook mogelijk. Zet er iemand het beeld op stop, dan pauzeert de serie voor iedereen. Verder is er ook een chatkamer. Zo kan je tijdens het bekijken van de film/serie via de chatbox babbelen over de gebeurtenissen, net zoals je echt bij elkaar zou zitten.
 
Belangrijk om te vermelden: de ‘Netflix Party’-extensie is niet van Netflix zelf. Het is een Chrome- extensie en je hebt sowieso Google Chrome nodig om het te kunnen installeren. Hier kan je vervolgens een extensie voor ‘Netflix Party’ toevoegen. Een klein nadeel is dat Netflix-video’s in Chrome niet de allerbeste beeldkwaliteit hebben. Maar in deze abnormale tijden, zien we dit wel even over het hoofd.

(Sophie S.)

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84