Image
20/03/2020

Snel en gezond: broodjes met courgette en aubergine

Als kotstudent is het vaak niet gemakkelijk om iets snel, lekker én gezond te maken. Soms moet je gewoon héél creatief zijn in je gerechten. Margot, 21 jaar en studente in Gent zit al enkele jaren op kot en besloot haar eigen variant op een bestaand gerecht te maken. Ze gebruikte hiervoor als hoofdingrediënt courgette en aubergine. Check it out! 

Benodigdheden
  • Courgette
  • Aubergine
  • Kip (kippenborst)
  • Een stokbrood
  • Balsamicoazijn
  • Groene pesto
  • Mozzarella
  • Peper
  • Italiaanse kruiden
  • Eventueel: cayennepeper
 
  1. Snij de courgette en aubergine in plakjes
  2. Bak de plakjes met wat kruiden in een pan (peper en Italiaanse kruiden)
  3. Snij de kip in stukjes en bak het vervolgens met dezelfde kruiden
  4. Snijd het stokbrood open
  5. Besprenkel de broodjes met balsamicoazijn
  6. Smeer groene pesto op de broodjes
  7. Beleg de broodjes met aubergine en courgette, hierbovenop leg je de kipstukjes 
  8. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op het broodje
  9. Als je van pikant houdt: voeg nog wat cayennepeper toe
  10. Steek de broodjes in de oven (5-10 min) – haal ze er pas uit als de mozzarella goed gesmolten is
Recept: Margot VDS
Tekst: Sophie S.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Eerste LGBTQ+ museumtour in België

Het MSK in Gent lanceert een LGBTQ+ tour door de museumcollectie. Daarin staat de gids stil bij 'andere' [...]

02/06/2022

Franse student plaatst cv op blikje Red Bull

De Franse communicatiestudent Victor Laforge wou maar al te graag een job scoren bij Red Bull en vond [...]

27/05/2022

Online jongerenprofiel geeft zicht op eigen kindertijd

Veel jongeren die op jonge leeftijd in contact komen met hulpverlening, hebben op latere leeftijd moeite [...]

26/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84