Image
20/03/2020

Snel en gezond: broodjes met courgette en aubergine

Als kotstudent is het vaak niet gemakkelijk om iets snel, lekker én gezond te maken. Soms moet je gewoon héél creatief zijn in je gerechten. Margot, 21 jaar en studente in Gent zit al enkele jaren op kot en besloot haar eigen variant op een bestaand gerecht te maken. Ze gebruikte hiervoor als hoofdingrediënt courgette en aubergine. Check it out! 

Benodigdheden
  • Courgette
  • Aubergine
  • Kip (kippenborst)
  • Een stokbrood
  • Balsamicoazijn
  • Groene pesto
  • Mozzarella
  • Peper
  • Italiaanse kruiden
  • Eventueel: cayennepeper
 
  1. Snij de courgette en aubergine in plakjes
  2. Bak de plakjes met wat kruiden in een pan (peper en Italiaanse kruiden)
  3. Snij de kip in stukjes en bak het vervolgens met dezelfde kruiden
  4. Snijd het stokbrood open
  5. Besprenkel de broodjes met balsamicoazijn
  6. Smeer groene pesto op de broodjes
  7. Beleg de broodjes met aubergine en courgette, hierbovenop leg je de kipstukjes 
  8. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op het broodje
  9. Als je van pikant houdt: voeg nog wat cayennepeper toe
  10. Steek de broodjes in de oven (5-10 min) – haal ze er pas uit als de mozzarella goed gesmolten is
Recept: Margot VDS
Tekst: Sophie S.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Ga jij op virtuele verkenning bij je toekomstige school?

Ga je voor het eerst verderstuderen of wil je je studies over een andere boeg gooien en twijfel je nog [...]

22/04/2020

Laat je studies niet lijden onder deze moeilijke periode: een survivalgids

Het zijn erg onzekere tijden, waar ook studenten het hard te verduren krijgen. Vier op de vijf studenten [...]

20/04/2020

wtFOCKDOWN

Na drie seizoenen is de online cijferhit ‘wtFOCK’ terug. Feest voor het kijkend jongerenpubliek, [...]

06/04/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84