Image
02/04/2020

VUB-studenten organiseren voor het eerst online cantussen

Het feestende studentenleven ligt even plat. Daarom riepen vier studenten van de Vrije Universiteit in Brussel de community ‘Digitaal Kringleven’ in het leven. Hierin organiseren ze online cantussen. Vorige week donderdag ging de eerste online cantus met ruim 90 deelnemers succesvol van start. Voortaan organiseren ze er elke donderdag eentje om 20 uur. 

Vanaf nu kunnen studenten online cantussen. Midden maart richtten vier studenten de community ‘Digitaal Kringleven’ op. Dit deden ze via “Discord”, een gratis Skype-achtige toepassing waarmee grote groepen gemakkelijk kunnen online (video)chatten.  Via deze toepassing wordt er voortaan aan online cantussen gedaan. De community telt momenteel al meer dan 600 leden, zowel VUB-studenten uit verschillende richtingen en jaren als alumni.
 
De community wordt niet enkel gebruikt voor online cantussen. Via het medium kunnen studenten ook contact houden via te chatten of online spelletjes tegen elkaar te spelen. ‘Digitaal Kringleven’ is ondertussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste kanalen waarop VUB-studenten met elkaar in contact blijven. 

Oprichters Carlo Giovanni Gjudice, Gide Van Cappel, Matthias Masscheleyn en Anke Wijgaerts proberen om de capaciteit van het platform te verhogen, zodat de komende weken meer studenten kunnen meefeesten.

(Sophie S.)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

Je kan je abonnement bij De Lijn nu pauzeren

Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert een actie waarbij jaarabonnees hun abonnement tot twintig dagen [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84