Image
10/04/2020

Series die je zeker moet zien op Netflix

Grote kans dat je bijna alles al hebt uitgekeken op Netflix. Tijd voor nieuwe series en films dus! Daan studeert 'Grafische en Digitale Media - multimediaproductie in Gent. Hij keek ondertussen al meer dan 750 series en films in zijn leven. Hij is dus een echte expert op dat vlak. Lees hieronder zijn (h)eerlijke aanbevelingen van series die je op Netflix kan terugvinden. 

- Check zeker ook de filmlijst van Daan, die je ook op onze website kan vinden - 

Ozark
CRIME, DRAMA, THRILLER

Cast: Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner
Director/Creator: Jason Bateman
 
Verhaal:
Financieel adviseur, Marty Byrde verdient een centje bij met het witwassen van Mexicaans
drugsgeld. Wanneer zijn business partner het kartel bedriegt, vlucht Marty naar de Ozarks om
zijn familie te redden. Hij wordt echter snel terug in de criminaliteit gezogen.
 
Waarom kijken?
Heeft Breaking Bad een gigantisch drugsgat achtergelaten en verlang je naar een gelijkaardige
nieuwe serie? Cue Ozark! De gelijkenissen met BB zijn opvallend, toch is Ozark geen kopie en doet het volledig zijn eigen ding. De unieke dynamiek van het ‘Byrde’ gezin zorgt voor ongeziene story elementen waardoor het verhaal blijft verrassen.

Fantastische acteerprestaties, een snel tempo en goede regie, door o.a. Bateman himself, tillen de serie naar een hoger niveau.

 
Mindhunter
CRIME, DRAMA, THRILLER
Cast: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv
Director/Creator: David Fincher
 
Verhaal:
Eind jaren 70 krijgen twee FBI agenten de taak om beruchte seriemoordenaars te interviewen met als doel hun gedachtegang te begrijpen en uiteindelijk daarmee nieuwe seriemoordenaars sneller op te sporen.
 
Je moet dit kijken want:
Hoewel de reeks een aantal bekende seriemoordenaars van die tijd in beeld brengt, moet je geen brutale moordscenes verwachten in Mindhunter. In plaats daarvan kiest regisseur David Fincher er juist voor om enkel de interviews met de seriemoordenaars te tonen. Zo ontdek je samen met de FBI-agenten waarom deze monsters doen wat ze doen en welke omstandigheden ze hiertoe in staat hebben gebracht.
Mindhunter is gebaseerd op het true crime boek van Mark Olshaker, die naast schrijver van het
boek ook de FBI-agent is waarop de hoofdpersonages zijn gebaseerd.
 
Knappe cinematografie, goede acteerprestaties, een intrigerend onderwerp en een beklijvende sfeer maken van Mindhunter een interessant stukje televisie, meer dan waardig van je tijd.

 
Lovesick
ROMANTIC COMEDY
Cast: Johnny Flynn, Antonia Thomas, Daniel Ings
 
Verhaal:
Dylan krijgt te horen dat hij Chlamydia heeft en moet nu contact opnemen met iedereen waar hij ooit seks mee had om ze het slechte nieuws te vertellen.
 
Zeker kijken want:
Elke aflevering verteld het verhaal van één bepaalde ex. Gaande weg schrappen we samen met Dylan dus de namen van zijn exen van het lijstje. Eigenlijk is het hele chlamydia gedeelte maar bijzaak en wordt dit voornamelijk gebruikt om leuke verhaaltjes te vertellen over hoe Dylan zijn exen heeft ontmoet en waar het is fout gelopen. Daarnaast zorgen Evie, Luke en Angus voor de nodige rode draad en vormen ze samen een fantastische hartverwarmend kwartet.
Lovesick is een echte jongerenreeks zoals bijv. Sex Education maar dan nog net iets beter.

 
Toon
COMEDY
Cast: Joep Vermolen, Amy Van Der Weerden, Loulou Hameleers
 
Verhaal:
De sociaal onhandige Toon componeert jingles voor reclamefilmpjes. Nadat een viral video hem naar het sterrendom lanceert, moet hij zijn weg vinden in de helse showbizzwereld.
 
Waarom kijken?
Weinig over te zeggen eigenlijk. Simpelweg een hilarische Hollandse komedie. Het is lang geleden dat ik zo hard luidop heb gelachen met een serie. De humor ontstaat vooral uit de ongemakkelijke situaties waar Toon continu in terecht komt. Als je moeilijk tegen tweedegraads schaamte kan, is dit niets voor jou. Voor alle anderen een echter aanrader.


Maniac
DRAMA, SCI-FI
Cast: Jonah Hill, Emma Stone, Justin Theroux, Sonoya Mizuno
Director/Creator: Cary Joji Fukunaga
 
Verhaal:
Twee vreemden, Annie en Owen, schrijven zich in voor een mysterieus farmaceutisch onderzoek dat, zonder enige bijwerkingen of complicaties, al hun problemen permanent zal oplossen.
 
Zeker kijken want:
Maniac is one of a kind! Deze serie heeft alles wat je van een serie wil. Fantastische acteerprestaties van o.a. Emma Stone en de verrassend dramatische Jonah Hill. Een fenomenale soundtrack van Dan Romer. Een unieke kijk op hedendaagse thema’s als menselijke connecties, eenzaamheid en mentale gezondheid. Prachtige production design en cinematografie. Een mogelijks perfect geheel, onmogelijk te vergelijken met iets anders. Zo vreemd maar oh zo mooi.

 
When They See Us
BIOGRAPHY, CRIME, DRAMA, HISTORY
Cast: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Marquis Rodriguez
Director/Creator: Ava DuVernay
 
Verhaal:
In 1989 wordt een jogger aangevallen en verkracht in Central Park, New York. Vijf Afro- Amerikaanse tieners worden gearresteerd en vals beschuldigd voor de misdaad.
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ‘Central Park Five’.
 
Waarom kijken?
Een ingrijpend en ondraaglijk, waargebeurd drama met oprechte acteerprestaties van de ‘main five’. De mini-serie telt vier afleveringen, van ongeveer één uur, die elk een cruciaal moment tonen in de decennialange periode van onrechtvaardigheid. Het is ronduit choquerend om zo’n corrupt en racistisch justitiesysteem te werk te zien gaan. Een systeem dat helaas vandaag nog steeds bestaat.

De serie heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien in de VS, waardoor o.a. een voormalig justitie officier opstapte en een voormalig aanklager ontslag kreeg. Alleen jammer dat de gerechtigheid pas 30 jaar na de feiten plaatsvond.

 
Explained
DOCUMENTARY
 
Verhaal:
Een docureeks die interessante hedendaagse thema’s op een heldere manier aanhaalt en verklaart. De serie haalt hot topics aan als: waarom vrouwen minder verdienen dan mannen, buitenaards leven, cryptocurrency, sektes, muziek, cannabis, piraten en nog veel meer.
 
Zeker kijken want:
Een ideale serie om tijdens een pauze of het middageten te bekijken, afleveringen duren gemiddeld 20 minuten. Interessante onderwerpen worden op een heldere manier en met prachtige animaties uitgelegd. Sommige onderwerpen zullen je meer interesseren dan andere, maar in elke aflevering vind je leuke feitjes en leer je dingen bij. Bijvoorbeeld: waarom de mens het enige wezen is dat het concept muziek begrijpt. Waarom sekteleiders zoveel mensen kunnen overtuigen van hun gedachtegoed en hoe we misschien binnenkort tot 30 procent langer kunnen leven.

Aangezien sommige afleveringen controverse thema’s aankaarten is het wel aan te raden om wat dieper onderzoek te doen voordat je een concrete mening vormt over het thema. 

 
Black Mirror
DRAMA, SCI-FI, THRILLER, ANTHOLOGY
Cast: Daniel Kaluuya, Toby Kebbell, Jon Hamm, Bryce Dallas Howard, Jesse Plemons, Anthony
Mackie, Andrew Scott, Domhnall Gleeson,…
Creator: Charlie Brooker
 
Verhaal:
Een anthologie reeks over de mogelijke gevaren van nieuwe technologische snufjes. Specifiek wanneer deze in contact komen met de donkerste kanten van het menselijk instinct.

Waarom kijken?
Elke aflevering speelt zich af ergens in de nabije toekomst en bevat een nieuwe technologische innovatie. Contactlenzen waarmee je je hele leven kan herbekijken. Een maatschappij waar je leven afhangt van je populariteit’s score op social media, een dating app die je zegt hoelang je exact met iemand moet daten… Je kan het zo gek niet bedenken. Het engste is dat veel van deze concepten gebaseerd zijn op dingen die vandaag de dag al bestaan. Social ranking in China, de robots van Boston Dynamics etc…

De titel Black Mirror refereert trouwens naar het moment na elke aflevering waarin je in complete shock en wanhoop naar het zwarte scherm van de endcredits kijkt en je jezelf ziet in de reflectie van het scherm. Na elke aflevering heb je namelijk even een momentje nodig om te bekomen.

Mijn favoriete afleveringen: Be Right Back, The Entire History of You, Hang The DJ, Black Museum, Crocodile and Shut Up and Dance.

 
Love, Death + Robots
ANIMATION, FANTASY, SCI-FI, HORROR, COMEDY
Creator: Tim Miller
 
Verhaal:
Een verzameling geanimeerde kortverhalen van verschillende genres, gaande van sci-fi en horror tot fantasy en komedie.
 
Waarom kijken?
LOVE DEATH + ROBOTS is een anthologie reeks, elke ‘aflevering’ staat dus los van elkaar en vertelt zijn eigen verhaal. Wat deze verschillende verhalen gemeen hebben, is hun unieke en spectaculaire animatiestijl. Achter elke aflevering staat een apart team animators van de bovenste plank. De reeks is gemaakt door Tim Miller (Deadpool) en geproduceerd door David Fincher (Se7en, Zodiac, Gone Girl). Dat geeft je al een idee over de kwaliteit die je kan verwachten.
De reeks behandelt thema’s als A.I, alternatieve geschiedenis, cyberpunk, shapeshifters en zelfbewuste yoghurt. Niet elke aflevering is verhalend even spectaculair maar puur voor de animaties is het al meer dan de moeite.
Mijn favoriete afleveringen: Sonnie’s Edge, Beyond the Aquila Rift, Shape-shifters, Helping hand, Fish Night and The Secret War

 
Master Of None
COMEDY
Cast: Aziz Ansari, Lena Waithe, Eric Wareheim
Director/Creator: Aziz Ansari
 
Verhaal:
We volgen het dagdagelijkse leven van Dev Shah, een 30-jarige acteur in New York en over het algemeen average guy. Samen met zijn kleine ‘bubbelvrienden’ verkent hij het leven.
 
Zeker kijken want:
Master of None gaat over weinig spectaculair. We verkennen het alledaagse leven van Dev, hier en daar wat overdreven, maar over het algemeen blijft de show vrij down to Earth waardoor de gebeurtenissen en ruwe emoties zeer herkenbaar blijven. Het concept klinkt misschien wat saai maar door het leuke script en grappige personages blijft het zeer entertainend. De reeks is gemaakt en geschreven door Aziz Ansari, die meteen ook de hoofdrol speelt. Aziz ken je misschien als Tom Haverford uit Parks and Recreation. Korte en luchtige afleveringen ideaal voor tijdens het middageten of een pauze.

 
After Life
COMEDY, DRAMA
Cast: Ricky Gervais, Tony Way, Tom Basden, Diane Morgan
Director/Creator: Ricky Gervais
 
Verhaal:
Na de onverwachte dood van zijn vrouw, valt Tony in een diepe existentiële crisis. Voortaan leeft de dorpsjournalist zonder filter en probeert hij samen met zijn hond de hellhole van het leven te trotseren.
 
Waarom kijken?
Het nieuwste project van Ricky Gervais (The Office, Extras) is een steengoede en oprecht grappige serie. Ricky schrijft, regisseert en speelt de hoofdrol in After Life. De reeks lijkt bijna autobiografisch, de parallellen tussen Ricky en Tony zijn opvallend. Een algemene mensenhaat, een cynische kijk op de maatschappij en de nutteloosheid van het alles. Klinkt heel zwaarmoedig en dat is het ook. Maar gelukkig passeren er genoeg grappen om compleet deprimerende kijkervaring te vermijden.

Tekst: Daan Vandevoorde
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Elon Musk speelt gastheer van Saturday Night Live

Afgelopen zaterdag 8 mei mocht Elon Musk samen met Miley Cirus voor een avond gastheer zijn van de show [...]

13/05/2021

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84