Image
20/04/2020

Laat je studies niet lijden onder deze moeilijke periode: een survivalgids


Het zijn erg onzekere tijden, waar ook studenten het hard te verduren krijgen. Vier op de vijf studenten ligt wakker van de invloed van deze coronacrisis op het verloop hun studies, een kwart daarvan trekt zelfs zijn slaagkansen in twijfel. Dat blijkt uit een onderzoek van Teleblok. De getroffen maatregelen hebben een grote impact op ons dagelijks leven en de manier waarop we studeren. Voornamelijk het gebrek aan structuur is een struikelblok voor veel studenten. Daarom is het belangrijk om zelf zoveel mogelijk routine in je dag te brengen.
 
 1. Sta elke dag op hetzelfde uur op en kleed je aan alsof je naar de les zou gaan.
   
 2. Probeer een planning op te stellen waar je je aan houdt. Je kan je dag zelf indelen dus probeer je productieve uren maximaal te benutten.
   
 3. Maak een onderscheid tussen je werk- en ontspanningsruimte. In bed studeren is geen goed idee, probeer ook je Facebook en Instagram even links te laten liggen, behoud de socials voor tijdens je pauze. Er bestaan genoeg apps om bepaalde websites of andere applicaties te blokkeren terwijl je studeert, zoals Forest en Be Focused.
   
 4. Probeer af te wisselen tussen verschillende vakken, dat maakt het studeren minder saai en zorgt ervoor dat je het langer volhoudt.
   
 5. Daarnaast is het ook een goed plan om met medestudenten af te spreken om tegelijk (eventueel via videochat) studeersessies te houden, zodat je toch nog sociale controle hebt. Zo kan je elkaar achteraf ook ondervragen om te kijken wie de leerstof onder de knie heeft.
   
 6. Zit je met vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan medestudenten. Vergeet niet dat je docenten en proffen ook kan benaderen in deze crisis.
   
 7.  Bij elke inspanning hoort onstpanning: het is écht noodzakelijk om voldoende tijd vrij te maken om even te ontstressen, een frisse neus halen bijvoorbeeld kan wonderen doen.
 
Maar niet alleen het lessensysteem kent een grote verandering, ook het beperkt sociaal contact heeft een invloed op de mentale gezondheid van studenten. Het is noodzakelijk dat je contact blijft houden met medestudenten en er voor elkaar staat waar nodig. Het is oké dat niet elke dag even vlot verloopt. Bel je vrienden eens op om te kijken hoe het gaat, of verras ze met een postkaart of een lief berichtje. Het zijn de kleine dingen die nu wonderen doen.
 
Voor meer tips en info kan je surfen naar www.teleblok.be, ook als het je even te veel wordt kan je bij Teleblok op weekdagen tussen 18 en 23u terecht voor een gesprek.

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIALPoll

Wat vond je van de langverwachte Friends-reünie?

 Een beetje zielig eigenlijk
 Soms grappig
 Grote ongoocheling
 Al bij al wel leuk
 Super gewoon!

Job in the picture

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

Eerste 3D-geprinte woning in Nederland

In Eindhoven in Nederland woont voor het eerst een koppel in een 3D-geprint huis. Het huis, dat 94 m2 [...]

10/05/2021

Disney toont beelden van nieuwe lightsaber

Afgelopen dinsdag deelde Disney voor het eerst een filmpje van hun nieuwe lightsaber, een echte zoals [...]

09/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84