Image
22/04/2020

Ga jij op virtuele verkenning bij je toekomstige school?


Ga je voor het eerst verderstuderen of wil je je studies over een andere boeg gooien en twijfel je nog over een bepaalde school of studierichting? Voor veel (toekomstige) studenten is dat geen makkelijke keuze. Gelukkig kan je deze zaterdag 25 april virtueel terecht bij verschillende Vlaamse hogescholen en universiteiten. Omdat hun fysieke infodagen momenteel in het water vallen, bieden ze een online alternatief aan.
 
Zowel de Universiteit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, PXL, Thomas More, Ugent, AP, Arteveldehogeschool en Odisee bieden aanstaande zaterdag een virtuele infodag aan. Je kan er chatten met docenten en studenten, die klaarstaan om al je vragen te beantwoorden. Er worden op verschillende campussen videorondleidingen georganiseerd, zo kan je toch al kennis maken met de refter, de aula's en wandelgangen waarin je de komende jaren misschien dagelijks zal vertoeven. Voor de praktische kant zullen er livesessies plaatsvinden waarbij er informatie wordt meegedeeld over onder andere op kot gaan en de financiële aspecten van studeren. Opgelet: voor sommige sessies is het belangrijk dat je op voorhand inschrijft, bekijk zeker eens de website van de scholen die jou het meest interesseren voor meer details.
 
Zit je nog met té veel twijfels? De Universiteit Gent raad je aan om het te vragen aan Simon. Simon is een virtuele hulp die je, aan de hand van je persoonlijke voorkeuren, helpt kiezen. Hij geeft na het invullen van de online test ook je slaagkansen in bepaalde richtingen mee. Ook de KU Leuven heeft zijn eigen studiewijzer genaamd Luci, daar kan je verschillende tests uitvoeren om te kijken in welke richting jouw interesses en vaardigheden liggen.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Wat vond je van de langverwachte Friends-reünie?

 Een beetje zielig eigenlijk
 Soms grappig
 Grote ongoocheling
 Al bij al wel leuk
 Super gewoon!

Job in the picture

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

Eerste 3D-geprinte woning in Nederland

In Eindhoven in Nederland woont voor het eerst een koppel in een 3D-geprint huis. Het huis, dat 94 m2 [...]

10/05/2021

Disney toont beelden van nieuwe lightsaber

Afgelopen dinsdag deelde Disney voor het eerst een filmpje van hun nieuwe lightsaber, een echte zoals [...]

09/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84