Image
25/04/2020

Wie is de mol? Enkele theorieën op een rijtje


Morgenavond is het eindelijk zover, de ontknoping van De Mol. Met de finale in zicht, krioelen de sociale media van complottheorieën. De drie overgebleven kandidaten blijven allemaal toch een beetje verdacht. Maar wie is de mol nu echt?

Alina
Alina blesseerde haar linkerenkel tijdens een dansje met Jolien. Laat dat nu net de voet zijn die Achilles in de Griekse mythologie heeft genekt. Vandaar de uitdrukking Achilleshiel, die wijst op een fatale zwakke plek.
Er wordt ook gespeculeerd dat volgens sommigen de Griekse intro bij de derde aflevering voorgelezen werd door Alina. Kijkers met Griekse roots merkten op dat de persoon die de intro las, niet met een echte Griekse tongval sprak. In de voorgaande editie van De Mol zong mol Elisabeth een lied in, zou dat een tip kunnen zijn? 
Het is ook meerdere mensen opgevallen dat Alina als enige met haar ogen knippert in dit beeld dat toont welke kandidaten er nog overblijven.
Bart
In de vooruitblik naar de finale laten ze kort het Omegateken zien, dat dit seizoen gebruikt wordt als watermerk. Op de stoel waar Bart zit, zie je kort het teken verschijnen.
Tijdens de opdrachten die ze in verschillende kamers moesten uitvoeren, moesten de kandidaten een stilleven schilderen. Bart verloor omdat hij de druiven vergat te tellen, kort daarna verschijnt het logo van De Mol op zijn canvas.
Presentator Gilles De Coster vroeg Christian nadat hij afviel of hij een boodschap had voor de mol: “Dat hij goed bezig is.” Hij verwijst dus naar een man, Bart dus, volgens sommigen. Langs de andere kant is mol een mannelijk woord, dus zou je er altijd met hem of hij naar moeten verwijzen.
Jolien
In de trailer voor de finale heeft Jolien in een bepaald frame als enige een schaduw. Zou dat kunnen wijzen op het feit dat zij twee rollen heeft?
In aflevering één zegt de mol tegen Laure “Ik stel hier de vragen”, laat dat nu ook exact zijn wat Jolien tegen Christian zegt wanneer ze de andere kandidaten mag ondervragen.
In diezelfde eerste aflevering zien de kandidaten elkaar voor het eerst. Behalve de mol, die heeft iedereen al eens kunnen zien. In de eerste proef benoemt Jolien medekandidaat Gilles bij zijn naam, terwijl hij die nog niet met de groep had gedeeld.
Als laatste is er nog het ding met de stoelen. Jolien zou bij één van de eliminaties op een stoel gezeten hebben waarbij er drie punten op de rugleuning stonden. Deze staan in het verkeer symbool voor slechtziendheid, de mol dus?!
Nochtans is het niet Jolien, maar Alina die bij de laatste eliminatie op die stoel is gaan zitten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En wanneer er geen stoel is met drie stippen, zit Jolien naast de afvaller... is Jolien de mol? #DeMol

Een bericht gedeeld door De Mol, alle hints & theorieën (@demolfansite) op


Wie oh wie zou nu de echte mol zijn? Dat zullen we pas zondagavond om 20u te weten komen. Je kan de finale van De Mol bekijken op VIER en op VIER.be. Spannend!
beeld ©VIER

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84