Image
27/04/2020

Maak je eigen mondmasker, of koop er eentje van Billie Eillish


Afgelopen vrijdag kwamen we na de Nationale Veiligheidsraad te weten dat we vanaf 4 mei verplicht een mondmasker moeten dragen op de bus of tram. De overheid probeert je er alvast eentje gratis te bezorgen. Of dat er op tijd zal komen, dat is een andere vraag. Daarom promoot Lieven Scheire de #NationaleNaaiActie, een initiatief om jezelf en je omgeving te voorzien van een mondmasker. Je kan zo’n exemplaar zelf naaien met behulp van katoen, een naaimachine en een strijkijzer. Het patroon vind je op de website maakjemondmasker.be daarnaast vind je er ook tips over hoe je een mondmasker moet dragen.
 
Geen naaimachine bij de hand, of ben je gewoon niet zo handig? Verschillende modemerken en artiesten brengen hun eigen mondmaskers op de markt. Zowel modeketens Zara als Mango en designermerken als Prada en Chanel, zouden bezig zijn met het maken van eigen mondmaskers.

Ook voor de fans van Billie Eillish, Justin Bieber en zelfs Bob Marley is er goed nieuws. Je kan je liefde voor je favoriete artiest nu ook etaleren met een mondmasker. Het prijskaartje bedraagt ongeveer 14 euro. Universal Music bracht verschillende mondkapjes op de markt, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan organisaties die zich inzetten voor de coronacrisis.

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84