Image
11/05/2020

Ook Vlaamse hogescholen investeren in mondmaskers


Als de lessen op 18 mei terug mogen hervatten, zal een mondmasker niet uit de aula weg te denken zijn. Zowel op school als op het openbaar vervoer, zal het verplicht zijn om zo'n exemplaar te dragen. Sommige hogescholen nemen het heft in eigen handen, om elke student er alvast van eentje te voorzien.

De medewerkers van Howest naaien samen met vrijwilligers maar liefst 5.000 mondmaskers voor hun studenten en medewerkers, zodat lessen op 18 mei veilig kunnen hervatten. De hogeschool heeft zelf voldoende infrastructuur om het productieproces in gang te zetten, waaronder lasercutters en professionele borduurmachines. Door de mondmaskers zelf te produceren, willen ze verzekeren dat deze op tijd geleverd kunnen worden. De maskers van Howest hebben een blauwe kleur en een logo in de bovenhoek.
 
De PXL Hogeschool werkt dan weer samen met twee andere Limburgse bedrijven om zo 11.500 herbruikbare mondmaskers te laten produceren. Zowel studenten als medewerkers krijgen die dan voor het einde van deze maand in hun brievenbus bezorgd. De maskers zullen het logo van de hogeschool dragen, samen met een bijzonder design.

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84