Image
13/05/2020

Door corona slaan jongeren meer aan het gamen


 
Omdat de lessen en sportactiviteiten grotendeels zijn weggevallen, grijpen jongeren sneller naar hun gameconsoles. De verkoop van Nintendo Switch en Xbox slaat de pan uit. De vele vrije tijd die ze nu hebben, wordt opgevuld door een spelletje Fortnite of de nieuwe hype Animal Crossing. VRT NWS schrijft dat 77 procent van de jongeren boven de 12 jaar nu vaker gamet dan voor de coronacrisis.
 
Nu ouders ook vaker thuis zijn, zien ze zelf ook hoeveel tijd hun kinderen achter het scherm spenderen. Voor velen baart hen dat zorgen. Maar dat hoeft daarom niet problematisch te zijn. Gamen is vaak een sociale aangelegenheid en biedt een vorm van ontsnapping uit de realiteit. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet je volledige leven overneemt. “Ik game nu veel vaker dan anders, omdat ik nu veel meer thuis zit”, vertelt student Elias Ysebaert aan onze redactie. “Verslaafd zou ik mij wel niet noemen, vanaf dat het leven weer zijn gewone gangetje gaat, ben ik van plan om terug te minderen. Dat zou geen problemen mogen geven.” Dat laatste is cruciaal. Wanneer je je gewone leven terug oppikt, probeer dan je dagelijkse activiteiten terug te hernemen, zodat het gamen geen verslaving wordt.
 
Mocht je het gevoel hebben dat de spelletjes belangrijker worden dan je vrienden, kan je altijd op zoek gaan naar hulp. Op de website van de Druglijn vind je een test om te kijken of het gamen te riskant wordt.

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84