Image
15/05/2020

Maandag begint het nieuwe seizoen van de Campus Cup


In welke richting zitten de strafste studenten? Dat is de hamvraag in de door Otto-Jan Ham gepresenteerde quiz De Campus Cup. Vorig jaar waren dat de studenten rechten van de Universiteit van Gent. De zoektocht naar de winnaar van deze editie begint op maandag 18 mei op Canvas. 34 teams van vier studenten overleefden de ingansexamens en nemen het tegen elkaar op in spannende duels. De studenten Geneeskunde van de VUB bijt de spits af tegen de richting Handelsingenieur van de Universiteit Antwerpen.
 
"Ik heb er enorm veel goesting in. Ik heb een jaar lang hard gestudeerd en aan mijn brein laten sleutelen om iets intelligenter voor de dag te komen, dus aan mij zal het niet liggen. Het wordt sowieso een legendarische editie. Al was het maar omwille van mijn lockdown kapsel", zegt Otto-Jan Ham
 
Omdat in de coronacrisis ook tv-opnames niet gespaard blijven, ziet dit seizoen er lichtjes anders uit. De deelnemende studenten kwamen wel voor één keer uit hun kot, de opnames vonden plaats in de studio, mits verschillende regeltjes. Carpoolen werd afgeraden en op het houden van afstand tussen crew en kandidaten onderling, werd streng toegezien. Het grootste verschil moet toch wel het publiek zijn, waar de tribunes normaal gevuld zouden zijn met supporters voor de kandidaten, staan nu lege banken. Geen applaus bij een juist antwoord, geen gelach bij een grapje, het geeft een totaal andere vibe. 

Deelnemers werden verspreid in het gebouw en het gebruik van mondmaskers was noodzakelijk wanneer de afstand niet gegarandeerd werd, bijvoorbeeld voor de geluidsman die de microfoons moet vastspelden. Afstand houden betekent ook geen schminkster dus, dat zorgt er natuurlijk voor dat zowel de kandidaten als Otto-Jan er toch anders uitzien dan de kijker gewend is. Coronakapsels en blinkende hoofden zijn geen uitzondering. Tussen de quizzers werden ook wanden van plexiglas geplaatst, wat het overleg tijdens de fotoronde wel erg bemoeilijkt. 

De Campus Cup kan je vanaf maandag 18 mei, van maandag tot donderdag om 22u10 bekijken op Canvas en canvas.be

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84