Image
15/05/2020

​Professor sociologie op Twitter: ‘stel je studies een jaar uit’


Professor sociolgie Giselinde Kuipers van de KU Leuven plaatste een opmerkelijke tweet. Ze adviseert studenten die dit jaar zouden beginnen met een studie, om zijn of haar jaar met een andere activiteit te vullen, vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. In haar opinie gaan er te veel aspecten van een studentenleven verloren door de coronamaatregelen.
 
“Een nieuwe studie is ook het begin van een nieuw leven. De kans is groot dat het onderwijs deels online zal zijn, zelfs als een nieuwe lockdown vermeden wordt. Dat maakt het opstarten van de studie en het bijbehorende nieuwe leven moeilijker en minder leuk”, zegt Kuipers nog op Twitter. “Deze generatie heeft het eindexamenjaar al gemist, ik gun ze een goed begin van de volgende stap.”
 
“We mogen ons niet blindstaren op de wijze waarop we op dit moment lesgeven”, reageert Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen op Radio 1. Hij vindt het onverantwoord om jongeren aan te sporen om zo maar een jaar pauze te nemen. “Het eerste semester zal er hoogstwaarschijnlijk anders uitzien, maar hiervoor hebben we een systeem uitgedokterd onder de noemer blended leren.” Hierbij combineren ze discussies in kleine groepjes met online aulalessen, zodat er een balans is tussen sociaal contact en fysieke afstand. Een fuif zoals vroeger zit er volgens Van Goethem niet meer in. “Je kan wel vormen van ontspanning organiseren zonder achter een scherm te zitten, het zal zo onze wereld in ieder geval al meer draaglijk maken.”

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84