Image
16/05/2020

Hoera, musea weer open: 5 tentoonstellingen die een bezoek waard zijn


Vanaf maandag 18 mei mogen musea hun deuren weer openen voor publiek. Het is eindelijk weer tijd om tussen kunstwerken te kuieren en te genieten van de mooiste oeuvres. Hier zijn uiteraard enkele voorwaarden aan verbonden: je bestelt je ticket op voorhand online, respecteert de sociale afstandsregels en er wordt strenger toezicht gehouden. We maken een lijstje met tentoonstellingen die de moeite waard zijn:

Keith Haring in Bozar, Brussel: De Amerikaanse kunstenaar overleed zo’n dertig jaar geleden, maar zijn werken zijn nog steeds alomtegenwoordig. Zijn simplistische tekeningen en schilderijen zijn terug te vinden op t-shirts, sokken, klokken en zelfs Senseo machines. Bozar blikt terug op zijn leven en werken. De expositie is verlengd tot en met 21 juli.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BOZAR (@bozarbrussels) opRodin, Meunier en Minne in Museum M, Leuven: Deze drie 19e eeuwse beeldhouwers zijn echte klassiekers, ze hebben de fundamenten gelegd voor de moderne beeldhouwkunst. Gek genoeg zochten ze hun inspiratie zelf dan weer in het verleden, in de middeleeuwen. Museum M plaats de werken van de drie kunstenaars naast middeleeuwse kunst, om zo overeenkomsten bloot te leggen. Deze tentoonstelling kan je tot 30 augustus bekijken in Museum M.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door M Leuven (@m.leuven) opKleureyck in het Design Museum, Gent: In Gent kan je er niet naast kijken, het is het jaar van Jan Van Eyck. Onder het mom ‘OMG Van Eyck was here’, zijn er veel activiteiten en tentoonstelling rond het oeuvre van de kunstenaar. Alsook in het Gents Design Museum, zij gingen aan de slag met het kleurenpalet uit Van Eyck zijn werken. Hij gebruikt bijzondere kleurschakeringen en van daaruit vertrok de zoektocht van het museum naar het begrip kleur. Ze stellen honderd designstukken ten toon, die experimenteren met de invloed die kleur op ons heeft. Deze expositie loopt nog tot februari volgend jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Design Museum Gent (@designmuseumgent) op


Cool Japan, MAS, Antwerpen: Wereldwijd bestaat er een fascinatie voor de Japanse beeldcultuur. Iconen als Hello Kitty, Naruto en Sailor Moon zijn vrijwel overal gekend. Het Museum Aan de Stroom bespreekt de hele geschiedenis van Japanse kunst. Hoe Manga gebaseerd is op de technieken van oude meesters, tot robots geïnspireerd door pinupgirls. Je kan Cool Japan nog tot 10 augustus gaan bewonderen in het MAS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Museum aan de Stroom (@masantwerpen) op


SMUK, Modemuseum, Hasselt: SMUK vertelt het verhaal van opgesmukte mode doorheen de jaren, startend in de 18e eeuw, waar gedecoreerde kledingstukken op hun hoogtepunt kwamen. Maar ook experimentele en moderne technieken zoals 3D printen en lasercutten komen aan bod. Je kan er de werken van modehuizen zoals Gucci, Dior, Balmain, Alexander Mcqueen, Dolce & Gabbana en Ann Demeulemeester gaan bewonderen. Ook deze tentoonstelling werd verlengd tot 30 augustus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Modemuseum Hasselt (@modemuseum_hasselt) op


Opgelet! Je krijgt enkel toegang tot de musea als je vooraf reserveert, kijk dus goed op hun website, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84