Image
18/05/2020

Studenten voelen zich onbegrepen #GeefOnsEenStem

 De Nationale Veiligheidsraad heeft het in hun persconferenties steeds over de lagere en middelbare scholen, maar heeft het zelden over de hogere onderwijsinstellingen. Veel studenten zijn onzeker en voelen zich niet betrokken in de huidige crisis, ze hebben het gevoel dat er geen rekening wordt gehouden met hun bezorgdheden. Daarom startten enkele bezorgde studenten, samen een petitie om aandacht te vestigen op de huidige situatie. De petitie verzamelde tot nu toe zo’n 22.000 handtekeningen.

De studenten vragen in hun petitie meer aandacht voor de mentale gezondheid van hun generatie. “Toch blijven concrete maatregelen en een langetermijnvisie om in te spelen op de mentale gezondheid van studenten, nog steeds uit”, luidt het. De lockdown neemt ook voor studenten stress met zich mee, ze kunnen minder goed presteren dan in normale omstandigheden. “Het is niet altijd evident om aan zelfstudie te doen, zeker niet als het lesmateriaal te wensen overlaat.” Hiermee verwijzen ze naar lessen die te laat gepubliceerd worden en taken die last minute worden opgegeven.
 
Het is volgens de organisatoren ook belangrijk om rekening te houden met jongeren in kwetsbare posities: “Niet iedereen beschikt over een stabiele leeromgeving, waar in alle comfort gestudeerd kan worden, daarnaast moet er ook aandacht zijn voor studenten die geen internet hebben en/of niet over een eigen laptop beschikken”, ze vragen dat bevoegde instanties voor kwetsbare studenten oplossingen voorzien. Jongeren die zelf moeten werken om rond te komen, komen sneller in moeilijkheden. Studentenjobs vallen in het water, maar de kosten blijven wel oplopen, ook hier vragen ze om meer begrip.
 
Je kan de petitie hier  lezen en ondertekenen

Afbeelding: © Geefonseenstem

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84