Image
25/05/2020

Terug naar de hogeschool: twee studenten delen hun ervaringen

Hogescholen en universiteiten geven zoveel mogelijk lessen online, maar voor praktijklessen en sommige examens worden de studenten toch op school verwacht. Het is een heel andere ervaring dan voor de coronaheisa. Eveline en Michiel vertellen over hun schooldag.
 
 Michiel (19) studeert elektromechanica aan de Artesis Plantijn Hogeschool en werd op school verwacht voor een laboles. In zo’n les moeten de studenten elektrische processen meten, dat gaat enkel op school. “Het was al zo lang geleden dat we een laboles hadden, dat de docent voorspelde dat wij onze rekenmachines zouden vergeten. Hij voorzag ontsmette exemplaren van school. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt”, vertelt hij.

“Ik ging met de fiets, omdat ik het openbaar vervoer liever nog een beetje uit de weg ga.” Op school heerste er volgens Michiel een hele kille sfeer, er was niemand aanwezig, de gebouwen lagen er nogal verlaten bij. “Onze klas werd ook in twee delen opgesplitst, zodat we maar met negen mensen op school waren. Daar zat de sfeer wél goed, het was leuk om iedereen nog een keertje terug te zien. Iedereen hield zich aan de regels, blijven plakken zat er dus niet in.”

Zijn hogeschool trof maatregelen om besmetting tegen te gaan: studenten krijgen handschoenen, toetsenborden zijn afgedekt met plastic hoezen en mondmaskers zijn verplicht. “Mondmaskers dragen vond ik eerst onwennig, maar als iedereen het draagt valt dat al bij al wel mee. De docent zelf droeg geen mondmasker als hij aan het bord stond, daar was voldoende afstand en zo is het ook makkelijker om hem te begrijpen.” Tussen elke leering plaatste de hogeschool plexiglas met hun logo erop. “Dat plexiglas viel op zich wel mee, je kon nog steeds wel praten met de student naast je.” Opvallend was dat de school er ook voor zorgde dat studenten geen enkele deur moeten aanraken, de deurklinken ziijn weggehaald.
 
Eveline (21) is studente logopedie aan de Thomas More Hogeschool en moest al examens gaan afleggen op school. “We moesten aan computers werken, die na elk examen ontsmet werden. Onze handen moesten we bij binnenkomst ook ontsmetten, maar mondmaskers waren niet verplicht. Het enige lastige was dat de school de toiletten gesloten hield”, vertelt ze. De sfeer vond ze best wel oké: “Het was erg fijn om iedereen terug te zien. Op één persoon na, hield iedereen erg goed zijn afstand, ook de docent was heel erg voorzichtig.” Omdat Eveline het openbaar vervoer liever nog mijdt, ging ze met de fiets of met de wagen naar school. “Ik heb één keer controle gehad, gelukkig had ik een document van school gekregen en was alles in orde.”

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Staat jouw kerstboom al?

 Euh, ik heb die nooit weggedaan :p
 Jaaaaaa!!
 Nee, nog niet

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84