Image
26/05/2020

Dat is durven: jonge ondernemers nemen Kortrijks studentencafé over in volle coronacrisis


 Lars Alleweireldt (22) en Sebe Debacker (24) hebben lef, dat is duidelijk. Ze zijn de nieuwe  uitbaters van studentencafé Barsol in Kortrijk, dat is niet evident in deze coronaperiode. “Als twee jonge ambitieuze jonge eventmanagers met een grote portie ondernemingszin, zijn we klaar voor deze nieuwe uitdaging”, zegt Lars.
 

De twee jongemannen groeide op als buurjongens in Veurne en vullen elkaar goed aan. Ze studeerden beiden af als eventmanager op de VIVES Hogeschool en weten wat de studenten willen. “Als pro-preasidiumleden vertoeven we al behoorlijk lang op Hoog Kortrijk, want ons studentenleven duurde iets langer dan verwacht”, lacht Sebe. Ze willen het Kortrijks uitgaansleven samen met de de andere studentencafés nog meer op de kaart zetten. 
 
Barsol biedt ’s middags lunches aan tegen studentikoze prijzen en op donderdagavond zal je er terecht kunnen voor knallende TD’s. De kelder toveren ze om tot een polyvalente zaal voor evenementen zoals cantussen en clubavonden. De nieuwe uitbaters hopen alvast dat de coronacrisis geen domper op de feestvreugde wordt. “Wij zijn alvast overtuigd dat alles goed komt en we zullen er staan om studenten in september opnieuw de tijd van hun leven te bezorgen”, zeggen de twee vrienden.

Afbeelding © Stijn Tyteca
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84