Image
26/05/2020

Het is eens iets anders: examens afleggen op externe locaties


Omdat het momenteel te moeilijk is om alle studenten in één aula te proppen, gingen universiteiten en hogescholen op zoek naar andere oplossingen, om de examens toch vlot te laten verlopen. Sommige evaluatievormen kunnen online geregeld worden, voor andere moesten de instellingen hun creativiteit naar bovenhalen en gepaste locaties vinden. Dit jaar kan het dus goed zijn dat je jouw examens op een ongewone plek moet gaan afleggen.
 
GENT Zit je op de Hogent en moet je schriftelijke examens maken? Die worden zonder uitzondering in de hallen van Flanders Expo georganiseerd. De hogeschool huurde ze af, zodat de examens toch op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Ook sommige studenten van de Universiteit Gent zullen hier hun schriftelijke examens moeten afleggen.
 
ANTWERPEN De KU Leuven, die ook een vestiging in Antwerpen heeft, organiseert examens in het bioscoopcomplex Kinepolis. De Universiteit van Antwerpen gebruikt de Waagnatie en Antwerp Expo als extra examenplaatsen, dat zijn beide grote hallen, waar studenten genoeg ruimte krijgen om hun anderhalve meter afstand te behouden.
 
BRUSSEL Op de website van de KU Leuven staat te lezen dat zij zowel in de Ancienne Belgique als de Bozar, examens gaan afnemen. Dat zijn twee hele bijzondere en mooie locaties, dat belooft dus een unieke ervaring te worden voor hun studenten. Ook de Vrije Universiteit Brussel schakelt externe examenlocaties in: het museum voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark en de Square op de Kunstberg.
 
LEUVEN In Leuven zal voor de KULAK de Brabanthal dienst doen als vierde campus. Ook de zalen van OHL, voetbalclub Oud-Heverlee Leuven staan ter beschikking voor de universiteit.
 
KORTRIJK Hier doet de Kortrijk Xpo dienst als externe examenlocatie voor de KU Leuven en de VIVES Hogeschool. Howest zet zoveel mogelijk in op online examens en doen geen beroep op de externe examenzalen.
 
HASSELT 
Zowel de Universiteit van Hasselt als de PXL Hogeschool en UCLL, zetten in op online examens, zo moeten er zo weinig mogelijk studenten zich naar school verplaatsen. Zij houden de fysieke examens dan ook op hun eigen campussen.

Op elke locatie worden maatregelen genomen: handen ontsmetten is verplicht, ook mondmaskers moeten bij het binnenkomen opgezet worden. Stoelen en banken worden gedesinfecteerd na elk examen en ook de anderhalve meter moet strict nageleefd worden.

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84