Image
30/05/2020

​Dé coronatrend: Inline skaten


Het begon allemaal toen sporten de enige manier was om nog buiten te komen, inline skaten groeide uit tot een heuse trend. Meer en meer jongeren trekken hun skates aan om rond te gaan rijden of nieuwe trucjes te oefenen. Waarom vinden ze dat zo leuk?
 
Inline skaten is een intensieve sport en dus ideaal om je conditie op te krikken! Het is een goede manier om, zonder je spieren te overbelasten, toch voldoende te bewegen. Joggen is bijvoorbeeld erg belastend voor je knieën en rug, terwijl skaten met zijn vloeiende bewegingen minder kans geeft op blessures. Tenzij je valt natuurlijk, maar oefening baart kunst! Bescherming is voor de beginnende skater wel aan te raden.
 
Je traint er je been- en bilspieren mee, zowel op vlak van kracht als uithoudingsvermogen. Wist je dat je met je benen erg veel calorieën kan verbranden? Door een uur te skaten zou je zo’n 600 calorieën verbranden. Toch voelt skaten minder intensief en eentonig aan dan lopen bijvoorbeeld. Je buik- en rugspieren komen trouwens ook aan bod, die heb je nodig om je in evenwicht te houden.
 
Je kan er eindeloos plezier mee maken. Inline skates zijn geschikt voor lange afstanden, maar je kan er ook mee experimenteren. Skaten op je eentje met je favoriete muziek in je oren, of skaten met je beste vrienden, dat kan allemaal. Als je de basis onder de knie hebt kan je ook nog bijzondere trucjes leren en skateparken bezoeken. Je kan de inline skates makkelijk ergens mee naartoe nemen om bijvoorbeeld op een dijk te skaten met de wind in je haren, heerlijk!

Het is als laatste ook nog vriendelijk voor je portemonnee. Met één paar goede skates kan je er enkele jaren tegenaan. Het is niet zoals loopschoenen, die je om de zoveel kilometer moet vervangen.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Staat jouw kerstboom al?

 Euh, ik heb die nooit weggedaan :p
 Jaaaaaa!!
 Nee, nog niet

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84