Image
02/06/2020

Komt er weer een normaal studentenleven in september?


Luc Sels, rector van de KU Leuven, schrijft zelf in De Standaard, dat hun studenten volgend schooljaar de lessen terug in de aula mogen volgen. Mits voldoende afstand uiteraard. “De voorbije weken hebben we niet alleen geleerd dat we in staat zijn om snel en bekwaam helemaal digitaal te gaan, maar ook hoe onvervangbaar direct contact tussen docent en student en tussen studenten onderling is.” 
 
Sels spreekt over onze buurlanden, die hun lessen het eerste semester vooral online willen geven. Maar met de KU Leuven kiest hij voor een andere aanpak. Ze willen zich baseren op de cijfers rond het coronavirus. “We willen ons zo organiseren dat de activiteit op de campus toeneemt als de viruscirculatie laag is, en weer afneemt zodra de epidemie opflakkert.” Hij wil online lessen dus beperken tot enkel het hoogstnodige.
 
Erasmusstudenten zijn volgens Sels weer welkom, maar ook daar blijft de veiligheid primeren. Wanneer het toch moeilijk blijkt om bepaalde verplaatsingen te maken, kan de universiteit online lessen aanbieden van andere instellingen zoals de universiteiten van Helsinki of Edinburgh. Ook op kot gaan is ook weer mogelijk: “Ook een studentenresidentie bestaat uit sociale bubbels. Nu al wijzen we huurders en verhuurders op de gedragsregels van ‘op kot in tijden van corona’.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84