Image
02/06/2020

Marc Van Ranst deelt examentips op Twitter

 
Meneer Van Ranst, de viroloog die het tijdens deze coronacrisis geschopt heeft tot heuse BV, is zelf nooit een fan geweest van de examenperiode. “Ik word nu soms nog opgelucht wakker over het feit dat ik nooit meer examens moet doen”, vertelde hij in 2016 in een interview met Radio 1. Als student liep Van Ranst deze periode altijd enorm te stressen, daarom wil hij studenten een hart onder de riem steken. Hij lijstte enkele examentips, op zijn eigen manier, op en deelde die op zijn Twitterprofiel.

Nummer 1 volgens Van Ranst: Plannen, plannen plannen!
Hij benadrukt het belang van voldoende slaap in de blokperiode, al was hij daar blijkbaar zelf nooit echt goed in. 

Het lijkt misschien fijn om je docent ook een beetje werk te bezorgen, maar dat is volgens Van Ranst, die zelf les geeft aan de KU Leuven, geen goed idee. Bij schriftelijke examens vindt hij het belangrijk dat studenten groot en leesbaar schrijven. Prop dus niet dat laatste zinnetje nog mee op je examenblad, maar denk goed na over een gestructureerd antwoord. Gelukkig hoef je voor online examens niet te veel aan je handschrift te denken.

Let op! Gebruik deze tip niet wanneer je examen meerkeuzevragen met giscorrectie bevat. Dat zou je wel eens zuur kunnen komen te staan. Maar bij open vragen, is het zeker een goed idee! 

Deze is misschien niet echt een tip, eerder iets wat je al lang wist. Zonder correcte antwoorden is het nogal moeilijk om minstens een tien te halen...
Afbeelding: Twitter Marc Van Ranst

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84