Image
09/06/2020

Blijf eens met jullie fikken van THE SHINING!

In 1977 schreef Stephen King de horrorbestseller The Shining. Het boek werd in 1980 verfilmd door de legendarische regisseur Stanley Kubrick. Hoewel die film door velen wordt beschouwd als de beste horrorfilm ooit, was Stephen King zelf misnoegd omdat Kubrick er grotendeels het bovennatuurlijke had uitgefilterd.
 
 

In 2013 schreef King Doctor Sleep, een vervolg op The Shining. Het stond in de sterren geschreven dat ook die sequel verfilmd zou worden. Niet door Kubrick uiteraard, want die is al meer dan twintig jaar dood, maar door de - op zijn zachtst gezegd - iets minder begaafde horrorregisseur Mike Flanagan. Die plundert Kubricks revolutionaire beeldtaal uit het origineel schaamteloos, zodat je geërgerd zit te kijken naar een rip-off van de iconische scènes met de driewieler en het bloedbad in de symmetrische gangen van het Overlook Hotel.
 
Diezelfde scènes waren in 2018 trouwens al eens opgerakeld door Steven Spielberg, als hommage aan zijn vriend Kubrick, in Ready Player One. Dat zag er fantastisch uit - in IMAX 3D! - maar leek toen al heiligschennis. Het wordt kortom dringend tijd dat ze met hun fikken van The Shining afblijven.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84