Mmmm: De veggiebolognese van Mister Spaghetti
Dit spaghettigerecht komt uit het boek ‘Spaghetti’, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. Wie de recepten liever meteen proeft zonder zelf in de potten te roeren, kan terecht in de vestigingen van Mister Spaghetti.
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortels, in blokjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 rode, gele en groene paprika, in stukjes
- 1 aubergine, in stukjes
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 el gedroogde oregano
- 2 el spaghettikruiden
- 250 g quorngehakt
- 1,5 dl witte wijn
- 800 g gepelde tomaten in stukjes (blik)
Bereiding:
- Verhit de olie in een kookpot en fruit de ui, wortels, courgette en paprika’s gedurende 15 minuten op een laag vuurtje.
- Voeg de stukjes aubergine toe en laat alles nog een 5-tal minuten doorbakken.
- Voeg de kruiden en quorn toe en laat nog eens 10 minuten bakken.
- Giet de witte wijn en de tomaten erbij en laat het geheel nog een halfuurtje inkoken. Roer af en toe.