Meet the balls: het favoriete spaghettirecept van GUIDO
Er bestaan tientallen spaghetti-varianten die zelfs de grootste keukenkluns klaar kan maken. GUIDO klopte aan bij spaghetti-experten Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs om de beste recepten bij elkaar te sprokkelen. Dit spaghettigerecht komt uit het boek ‘Spaghetti’, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. Wie de recepten liever meteen proeft zonder zelf in de potten te roeren, kan terecht in de vestigingen van Mister Spaghetti.
De balletjes zijn vaak het beste aan de spaghettisaus, dus waarom zou je niet gewoon het gerecht rond die balletjes maken? Wij kiezen voluit voor deze topper.
Ingrediënten ballen:
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 700 g kalfs-varkens-gehakt
- Peper
- 1,5 l water
- 1 runderbouillonblokje
Ingrediënten saus:
- 60 g bakboter
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- 4 el vloeiende bloem
- Snuifje nootmuskaat
- 600 ml kalfsbouillon
- 2 kleine potjes tomatenpuree (70 g)
- 1 bakje champignons
- 1 bussel peterselie, fijngehakt
- Flinke scheut madera
Bereiding ballen:
• Zet een pan op het vuur en gooi er de boter in. Doe meteen ook peper, zout, bloem en nootmuskaat erbij en laat de pan goed heet worden. Roer voortdurend met een garde tot de ingrediënten een massa vormen en om te vermijden dat er klonters ontstaan.
• Giet er nu heel zachtjes de kalfsbouillon bij en blijf roeren tot je een homogene massa verkrijgt. Het is belangrijk om te blijven roeren, zodat je geen klonters krijgt.
• Doe ook de tomatenpuree erbij en blijf goed roeren. Als de saus te dik is, kan je er nog wat kalfsbouillon bij gieten.
• Bak de champignons en hou het bakvocht bij.
• Doe de ballen bij de saus en giet ook het bakvocht van de champignons erin.
• Voeg ten slotte de gehakte peterselie en een scheut madera toe.