Bread & Balls: het heerlijke spaghettibrood van Mister Spaghetti
Er bestaan tientallen spaghetti-varianten die zelfs de grootste keukenkluns klaar kan maken. GUIDO klopte aan bij spaghetti-experten Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs om de beste recepten bij elkaar te sprokkelen. Dit spaghettigerecht komt uit het boek ‘Spaghetti’, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. Wie de recepten liever meteen proeft zonder zelf in de potten te roeren, kan terecht in de vestigingen van Mister Spaghetti.
Bread & Balls is een leuke variatie op Meet The Balls. Hoe je de balletjes het best kunt maken, dat lees je bij de favoriet van Guido.
Ingrediënten saus:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 wortel, brunoise
- 2 el olijfolie
- 1 el groentebouillonpoeder
- 20 g Italiaanse kruiden
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes
- 300 g capellini, ongekookt
- 3 eieren
- 150 g Parmezaanse kaas, gemalen
- 30 g Italiaanse kruiden
- Boter
- Olijfolie
- 1 zakje rucola
- 16 kerstomaatjes
Bereiding saus:
- Stoof de ui en wortel aan in olijfolie. Voeg het groentebouillonpoeder en de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Doe de gepelde tomaten erbij en laat nog een 15-tal minuten inkoken. Mix de saus tot ze mooi glad is.
Bereiding spaghettibrood:
- Breek de capellini in twee en kook gaar zoals aangegeven op de verpakking. Doe de pasta in een kom en voeg er de eieren, Parmezaan en Italiaanse kruiden bij. Meng goed.
- Verspreid het mengsel over een bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Leg hierop eenzelfde bakplaat en plaats er een gewicht van 5 kg op. Zet een nacht in de koelkast.
- Haal het spaghettibrood uit de koelkast, snij het in acht gelijke stukken, neem een antikleefpan en bak de stukken mooi goudbruin in een beetje boter en olijfolie.
- Warm intussen de meatballs en saus op. Halveer de balletjes en verdeel ze op een stuk spaghettibrood. Schep daarover wat saus en leg het volgende stuk spaghettibrood erop. Werk af met rucola en tomaatjes.