Image
21/06/2020

​Tips: zo studeer je slimmer én beter!

Wingsuit-atleet en motivational speaker Cédric Dumont over studeren, stress en presteren onder druk.
 "Stress is normaal," weet Cédric Dumont. Door zijn ervaringen als wingsuit-atleet en high performance psycholoog kan hij daar maar al te goed over meespreken. Zijn tips voor een geslaagde studieperiode? Hieronder!

 
 
1. Creëer de juiste omgeving
De eerste stap, en uiterst belangrijk voor optimale focus en work flow. Kies voor een rustige grote ruimte met een comfortabele stoel, liefst buiten bereik van tv en computer.
 
2. Eet en drink juist
Gezonde en lichte snacks, veel water en een ijskoude Red Bull voor wanneer je een duwtje in de rug kan gebruiken. Slim eten en drinken helpt je je focus bewaren, en laat je toe snel te reageren bij mogelijke problemen.
 
3. Rust! Rust! Rust!
Niemand kan 12 uur gefocust blijven. Energie is een cyclus, zoals een surfer op een golf. Daarom bouwt elke atleet rust in in zijn of haar trainingsprogramma. En studeren is ook topsport natuurlijk! Neem daarom regelmatig pauze, maak een wandeling, let op je ademhaling en leef in het nu. Slow down to go faster!
 
4. Voorbereiding is key!
Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter je kan anticiperen, risico's berekenen en de juiste keuzes maken. Verzamel daarom al je studiemateriaal vooraf.
 
5. Stress is normaal
Stress is iets instinctiefs. Het is de natuur die zorgt dat we alert blijven, ons lichaam dat zegt dat er iets belangrijks aan de hand is. Maar eens je dat omarmt en beseft dat het gevoel normaal is en je het ook als boost kan gebruiken, wordt stress een volledig ander verhaal.

6. Focus is het nieuwe IQ
Je focus bewaren wordt door multitasken een pak moeilijker. Volgens wetenschappelijk onderzoek neemt je productiviteit zelfs tot 70% af. En als je echt moet doorblokken, kan je je dat niet veroorloven. Kies dus prioriteiten, en zeg nee tegen afleiding.
 
7. Eyes on the price!
Soms is de motivatie ver te zoeken, door gebrek aan energie of een tegenslag. Maar als je doelen stelt, en goed weet waarom je wat wanneer studeert, kan je blijven gaan en terug overeind krabbelen. Go!
 
8. Werk in stappen
Verdeel je werk, en giet alles per dag in een plan. Je ziet jezelf sneller vorderen, en kan dingen makkelijker afstrepen op je to do list. Focus op elke stap, en zo bereik je vlot die bergtop!
 
9. Actie!
Te veel nadenken zal je verlammen. Dus op bepaalde momenten moet je gewoon gaan. Vertrouw jezelf, je kan het!
 
Studiepauze nodig? Volg ons via @redbullbe op Instagram en Tiktok of bezoek redbull.be/studentlife! #givesyouwiiings

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84