Image
28/06/2020

Deze twee zussen stampten hun eigen juwelenlijn uit de grond

Øctober99
 

Wie? Zussen Sarah en Julie Steenbergen, 20 jaar, Hasselt
Studies? Sarah – Office Management, Julie – Kleuteronderwijs
Onderneming? Øctober99 – online shop voor juwelen en accessoires
Sociale media: Instagram: Øctober99
                         Facebook: Øctober99
 
De eerste stappen
"We kwamen twee jaar geleden op het idee van een eigen webshop, beïnvloed door de websites die we zelf zagen en bewonderden. We zijn beiden gepassioneerd door de mode en geïnteresseerd om te ondernemen zonder veel investeringen te moeten doen en risico’s te lopen."
"We vroegen eerst het statuut ‘student-ondernemer’ aan en maakten daarna ons logo. Voor het starten van de webshop, kregen we hulp. Vervolgens kochten we onze producten aan en konden we verkopen."
Producten
"We zijn gestart met T-shirts en sweaters. Omdat met kledij werken moeilijker was, gezien de maten die niet altijd juist konden worden ingeschat door de koper zelf, zijn we hiervan afgestapt. Er leek in onze omgeving meer interesse voor handtassen en juwelen. Hier zijn we dan op overgeschakeld."
"Momenteel verkopen we oorbellen, kettingen, ringen en armbanden. Omdat Julie graag creatief bezig is, wilden we naast de aangekochte oorbellen ook handmade juwelen aan te bieden. Ze kwam op het idee om ‘Clay Earrings’ te maken en te verkopen. Dit werd een groot succes!"
Sociale media
"Op social media spenderen we de meeste tijd. Het is belangrijk dat je volgers dagelijks op de hoogte blijven als er nieuwe dingen online komen. We werken af en toe samen met influencers, maar zijn hier héél selectief in. We doen het enkel als de persoon achter ons product staat en het zichtbaar draagt. Onlangs deden we een hele fijne samenwerking met Lynn van den Broeck (Viv uit Thuis)."
Financiële aanpak
"Financieel was dit zeker niet eenvoudig. Gelukkig hadden we wat spaarcenten die we samen hebben gebruikt om op te starten. Tijdens de beginperiode hebben we verlieslatend gewerkt, maar toch niet opgegeven, met als resultaat dat we nu toch rendabel werken. We werken hard en houden de moed erin."
Combi studeren – beheren online webshop 
"Tot nu toe is dat haalbaar. Als we klaar zijn met studeren, houden we ons bezig met Øctober99. Sarah zit op kot in Mechelen, wat het soms wel moeilijk maakt als Julie bijvoorbeeld een nieuwe collectie juwelen wil aankopen en hierbij de mening van Sarah wil. Hiervoor hebben we gelukkig Face-time. Onze studies komen sowieso op de eerste plaats."

Tekst: Sophie S.

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84