Image
04/06/2020

Examen in Flanders Expo: "Ik was blij dat ik mijn oordoppen bij had"


Laure (21) studeert pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Gent en legde al een examen statistiek af in de zalen van Flanders Expo, samen met 1400 medestudenten.
 
“Op voorhand had ik best veel stress. Zo veel volk op zo’n grote plek, hoe gaan ze dat allemaal organiseren?” Vertelt Laure. De studenten om moesten 45 minuten op voorhand aanwezig zijn. “Ik had een examen om half 9 en moest dus om kwart voor acht al aan de Expo staan. Ik heb het geluk dat ik op kot zit, oké het was wat verder fietsen dan anders, maar al pendelend zou dat voor mij niet te doen zijn. De blok op zich brengt al genoeg stress met zich mee, dan nog zo vroeg en zo lang onderweg zijn? Dat zou ik niet zien zitten.”
 
Volgens Laure was alles erg goed georganiseerd, iedereen schoof geduldig aan en er stonden dranghekken zodat er voldoende afstand bleef. “Maar aan de fietstenstalling liep het in mijn ogen een beetje mis. Er werd door school voldoende ruimte beschikbaar gesteld maar toch stonden sommige studenten dicht op elkaar een babbeltje te slaan en elkaar zelfs te knuffelen.”
 
Elke student kreeg een zaal- en deurnummer toegewezen. “Daar maakte ik mij op voorhand wel zorgen in. Ik had in ieder geval meer stress dan voor een gewoon examen. Ik heb vaak al moeite met een lokaal vinden op mijn eigen school, dus zo’n grote zaal en die deurnummers maakte mij een beetje bang.” Tot de grote opluchting van Laure was alles erg duidelijk en viel er al een grote last van haar schouders. “Er stonden ook voldoende mensen klaar om te helpen als er iets misliep. Studenten schoven rustig aan totdat iedereen op zijn plek zat. Handen werden ontsmet, mondmaskers aan en dan konden we aan de slag. Ik was wel blij dat ik oordoppen bij had. Zoveel studenten tezamen zorgen natuurlijk wel voor wat lawaai, de ene durft weleens te hoesten, stoelen die verschuiven, het hoort erbij.”
 
Volgens Laure was al die stress dus voor niets nodig. “Ik vind dat de universiteit alles erg goed heeft aangepakt, ze hielden veel rekening met de studenten. Er werd aan alles gedacht, schermen die meer uitleg boden, een grote klok vooraan en een bijzondere sanitaire blok. Het ging allemaal veel vlotter dan ik verwachtte.”
 
 
 
 

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84