Image
05/06/2020

Examenfraude ingenieursstudenten erger dan verwacht


 

Eerder raakte bekend dat een aantal eerstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur van de Universiteit Gent, fraude pleegden bij een tussentijdse evaluatie van het vak waarschijnlijkheidsrekening en statistiek. De online evaluaties zijn een tegemoetkoming van de universiteit, om de examenperiode minder zwaar te maken. Al liep het bij de burgerlijk ingenieursstudenten dus volledig mis. De zaak blijkt nog groter dan verwacht. “Uit aangeleverde bewijsstukken is gebleken dat deze onregelmatigheden een veel grotere omvang hadden dan aanvankelijk door ons werd ingeschat”, zegt de universiteit. Ze spreken over een georganiseerde fraude, omdat het over een kwart van de studenten zou gaan. Eerst ging het om antwoorden die via messenger werden doorgespeeld, maar nu blijkt dat er verschillende kanalen gebruikt zijn.

 

Na onderzoek blijkt dat meerdere studenten bij elke tussentijdse online test spiekten, dus ook bij verschillende vakken. “We kunnen de validiteit van deze evaluaties voor het testen van jullie individuele competenties niet garanderen” De universiteit besliste om de resultaten van alle online evaluaties ongeldig te verklaren. Ook online examens worden in de desbetreffende richting vervangen door on campus examens. Voor het vak waarschijnlijkheidsrekening en statistiek, dat zich normaal zou beperken tot vier tussentijdse evaluaties, voelt de universiteit zich genoodzaakt om alsnog een examen te organiseren op 1 juli.

 

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84