Image
09/06/2020

Dear Class of 2020: celebrities speechen op online proclamatie

 
Voor studenten die dit jaar afstuderen is de coronacrisis, hoe kan het ook anders, een grote demper op de feestvreugde. Geen toeters en bellen, geen receptie, geen speeches en geen glaasje cava met je docenten. Jammer, zo dachten ze ook in Amerika. Met Dear Class of 2020 proberen verschillende celebrities de laatstejaarsstudenten toch een bijzonder afstudeermoment te geven. Politici zoals Barack en Michelle Obama, maar ook muzikanten als Billie Eillish en Beyoncé nemen deel aan het initiatief. Zondagavond organiseeerden ze een legendarische livestream op Youtube, heb je het gemist? Geen zorgen, wij benen je bij!


De speeches van de Obama’s tijdens de livestream blijven het meeste bij. “Jullie zouden allemaal trots moeten zijn op jullie zelf. Afstuderen is onder alle omstandigheden een grote prestatie. In jullie geval is dat de wereld die volledig op zijn kop staat; een pandemie én een land dat volloopt van protest. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe spannend de afgelopen maanden voor jullie waren”, aldus Barack Obama. Hij vertelt ook dat afstuderen, geen moment is in je leven, maar dat het draait om het hele leerproces, zowel op school als binnen jezelf.
 


De voormalige first lady snijdt het onderwerp van de Amerikaanse protesten aan. “Als je in deze tijden bang, in de war, of boos bent, of als je op zoek bent naar een levenslijn om je in balans te houden, dan sta je er niet alleen voor. Ik voel dat ook allemaal”, vertelt Michelle Obama. Ook Lady Gaga heeft het over de Black Lives Matter beweging, voor de dood van George Floyd had ze een hele andere toespraak opgenomen. Die heeft ze dan aangepast aan de huidige situatie.Ook popidool Beyoncé gaf een inspirerende toespraak. “Ik weet dat jullie klaar zijn om de belangrijkste reis van jullie levens te beginnen. Je staat aan de vooravond van een wereldomslag. Kijk hoe ver je bent gekomen en hoeveel je hebt bijgedragen. Keep pushing. Vergeet de angst en de twijfel. Blijf investeren in jezelf.”
 


Naast toespraken werd er ook voor muziek gezorgd. Opvallend was het optreden van Lizzo, vooral bekend van haar pop hit Juice. Naast zingen kan de Amerikaanse ook goed overweg met de dwarsfluit. Ze mocht de ceremonie openen met een bijzondere versie van Pomp and Circumstance Military Marches, samen met de NY Philharmonic. Het muziekstuk is een gevestigde waarde als je in Amerika afstudeert.

 

Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84