Image
09/06/2020

Docenten op non-actief na discriminerende uitspraken


De Erasmushogeschool van Brussel heeft drie docenten op non-actief gezet, nadat ze denigrerende en discriminerende uitspraken deden over hun studenten. Dit alles gebeurde tijdens een online bespreking van een mondeling examen, die de studenten perongeluk online konden volgen. Eentje werd leeghoofd genoemd, een andere zou ‘te traditioneel zijn en enkel gelukkig zijn in het bijzijn van de profeet’. De hogeschoool verontschuldigt zich expliciet.
 
De tweedejaarsstudenten Office Management kregen wel erg kwetsende opmerkinen te horen. Verschillende scholieren dienden meteen een klacht in toen ze de beelden zagen. De hogeschool liet alle beelden analyseren, ook de docenten hebben zich verontschuldigd, maar werden hoe dan ook op non-actief gezet. Dit wil zeggen dat ze geen examens meer mogen afnemen in zowel de eerste, als tweede zittijd.
 
Algemeen directeur van de Erasmushogeschool Ann Brusseel, vertelt in De Standaard dat de directie contact heeft opgenomen met Christophe Busch, de directeur van het Hannah Arendt Instituut voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap. “Na dit incindent wordt duidelijk dat we wel vorming kunnen gebruiken.”

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84