Image
10/07/2020

Coronanieuws: eindelijk duidelijkheid over volgend academiejaar

Er is eindelijk duidelijkheid voor studenten over de organisatie van het volgende academiejaar. Ook in het hoger onderwijs zal er gewerkt worden met kleurencodes. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, de Vlaamse Interuniversitaire Raad en de Vlaamse Hogescholenraad zijn het daarover eens.

 
Bij code groen verloopt alles zoals dat het geval was in het pre-coronatijdperk. De kans dat dit gebeurt, is echter klein. De koepel gaat uit van code geel, waarbij er met een beperkte capaciteit wordt gestart. Met mondmasker mag de helft van de auditoria gevuld worden, zonder slechts een vijfde. Bij code oranje wordt het sowieso teruggebracht tot een vijfde van de normale capaciteit, bovendien wordt het mondmasker dan verplicht. Bij code rood sluiten de universiteiten volledig.
 
De hogescholen hebben aparte regels. Niet iedereen mag op hetzelfde moment op campus aanwezig zijn. Er wordt een mix voorzien tussen online en offline lessen. Afstandsonderwijs wordt de norm bij code oranje, al blijven de hogescholen zelfs bij code rood open. De bezetting zal wel kleiner zijn.
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84