Image
23/07/2020

Opgelet: steeds meer oplichters maken gebruik van Tinder

De datingapp Tinder is na al die jaren nog steeds razend populair. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een los avontuurtje of gewoon graag eens wil swipen, de app staat garant voor vele uren tijdverdrijf. Door de vele gebruikers is het echter ook een goudmijn geworden voor oplichters. Pas dus op met wie je je persoonlijke info deelt.
 
Tussen alle echte profielen zitten ook een hoop nepprofielen. Vaak gaat het om bots die je via phishing heel wat geld willen ontfutselen. Volgens het FBI Crime Report is oplichting via datingsites de tweede meest voorkomende vorm van oplichting. De bots bootsen echte gesprekken na en reageren vaak meteen op je bericht. Als je match plots vraagt om je account te verifiëren dan is dat meteen een reden om het gesprek te verlaten. Je kan dit blauwe vinkje zelf aan je profiel toevoegen, als je dat wil, maar dat hoef je niet via een link te doen. Klik dus zeker niet op de link die de bot je bezorgt, anders komt er malware op je telefoon terecht.

Comment

SOCIALPoll

Welke streamingdienst haal jij in huis?

 Disney+
 Netflix
 Streamz
 Euh, ik kijk gewoon gratis op illegale sites hoor

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84